БЮТівці спровокували конфлікт в судовій залі

06 липня 2011, 13:23
Власник сторінки
журналіст
0
848

Депутатам від БЮТ Закон не писаний?


Це сталося, коли суддя Кірєєв зробив зауваження обвинувачуваній екс-прем'єрці, оскільки та, отримавши від суду право на слово, демонстративно відвернулася від головуючого і почала звертатися на відеокамери та до зали.

Заклик судді про повагу до суду був перерваний вигуком з місця котрогось з представників команди підтримки Леді Ю. Ним виявився народний  депутат Михайло Косів.

Суддя зажадав аби особа, яка порушила порядок назвался. За деякий час Косів виконав вимогу. При цьому депутат-дисидент, зазначив, що вважає радянський суд, яким він був засуджений за антирадянську пропаганду, "в сто крат" коректнішим за той, на якому він присутній зараз.  

Ого?! Невже шановний депутат хотів сказати, що "найсправедливіший і найгуманніший" дозволяв підсуднім не підніматися з місця, коли ті мали слово, а також звертатися до суду спиною, як це робить Ю.В. Тимошенко.  

Реагуючи на одну з реплік судді, Юлія Володимирівна хіхікнула. Суддя перепитав  в обвинувачуваної, чим викликана така реакція - з якого приводу вона засміялася, чи, мовляв, не над правосуддям?  

- Ні, над вами, - зухвало відповіла лідерка БЮТ.  

Суддя зобов'язав співробітників міліції видалити народного оборанця з зали. Правоохоронці довго не наважувалися чіплятися до парламентаря. Потім на його захист стали колеги з фракції. Незабаром депутат сам залишив приміщення суду через те, що йому стало зле. Його забрала швидка.  

Депутатам від БЮТ Закон не писаний ?

Такий всисновок випливає з телетрансляції судового засідання.Незважаючи на численні зверенення головуючого судді Кірєєва про дотримання порядку в залі, присутні народні депутати від БЮТ лекго дозволяють собі грубі порушення у вигляді періодичних  гучних вигуків з місця.  

Коли ж суддя залучає до вирішення ситуації співробітників міліці, то депутати відразу прикриваються депутатськими посвідченнями, заявляючи про свою недоторканність.  

- Ви порушуєте Конституцію! - верещать вони правоохоронцям, які у виконання вимоги суду намагаються видалити з залу особу, котра порушувала порядок.  

А що, Конституція тільки для депутатів? Лише для охорони їхньої особистої недоторканності і все? Більше Основний Закон нічого не регламентує? А як щодо порядку під час проведення судових засідань? Чи якщо в залі БЮТівська орда, то будь-які правила і норми відразу  й автоматично скасовуються та відміняються?  

Одним з головних фігурантів такого епізоду, став дніпропетровець Вадим Коротюк. Це депутат, який ніколи не виступає в парламенті, не бере участі в ток-шоу, не пише законопроектів, проте має велику вагу. В прямому сислі, через свою тілобудову. Це той, хто одного разу вже відзначився зриванням масок зі співробітників держохорони під час одного з БЮТівських штурмів держустанови.  

 Цього разу він теж став на шляху міліціонерів до порушника порядка.  

- Не тисни на мене! - відштовхував правоохоронця пузатий солдат партії.  

Цікаво, що його зовсім не було видно під час відомих сутичок в день ратифікації зрадницьких по відношенню до держави Харківських угод. А воно ж і зрозуміло, бо Коротюк активно діє там, де справа стосується персонально лідерки БЮТу. Інтереси України для нього не такі важливі. "Даремно" ризикувати своїм животом - не в його правилах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.