Тобто Янукович, тобто понЯл

09 липня 2011, 10:46
Власник сторінки
журналіст
0
756

Нотатки з прес-конференції президента

Під час прес-конференції Янукович дуже часто вживав слово "тобто". Щось говорить, а потім, пояснюючи, що мав на увазі: каже "тобто" і продовжує. Пропоную своє розуміння викладених Януковичем тез, тобто власну оцінку того, про що він мовив.
 
Отже...
 
Янукович про ситуацію в країні:"Країна прогнозована" - тобто вона прогнозовано падає у прірву народного зубожіння і морок антиукраїнської диктатури.
 
Янукович про здобутки своєї команди: "Прийшла нова команда, яка була зобов'язана змінити ситуацію в економіці, щоб вона надалі не падала, як було раніше.
 
Треба було не зменшити соціальні виплати і зробити підвищення, як мінімум - на рівень інфляції.  Нам це вдалося: припинити падіння економіки і почати зростання", - тобто якщо пересічний громадянин, простий українець цього не помічає, або навіть навпаки - відчуває суттєве погрішення, то він зобов'язаний вірити в слова президента про покращення і тим втішатися.
 
Янукович про владу: "Сьогодні влада як ніколи за роки незалежності діє спільно, злагоджено, відповідально. Був опір бюрократії, яка звикла жити по-старому, нам вдалося зламати цей опір" - тобто встановлена жорстка владна вертикаль, яка бульдозером чавить опозицію і всіх нелояльних до режиму.
 
Янукович про митний союз: "Наша формула 3+1... Україна матиме можливість долучатися до цих процесів: в галузях енергетики, машино-, літако- і суднобудування... " - тобто національні інтереси України і надалі зраджуватимуться на догоду Росії, українські підприємства здаватимуться "російським партнерам".
 
Янукович про корупцію: "Нам треба виводити економіку і заробітна плату з тіні", - тобто яким чином? Адже прийнятий Податковий кодекс засвідчує якраз протилежні наміри влади. Відповідним є і результат
 
Янукович про "Стоп цензурі" і Межигір'я: "Я ніколи не буду терпіти язика ультиматимів. І навіть у вас (звертається до руху "Стоп цензурі" в персоні Мустафи Наєма, який постави питання) вистачило на ваше свято образити вашого колегу (має на увазі свою прес-секретарку Дарку Чепак) з руху -  "Стоп цензури". (Чепак каже, що її виключили). Я такий як і всі. Я також жива людина. Ви знайдете президента, який би запрошував у свою спальню? У мене є інші справи, які я вважаю найбільш важливими. Якщо вам потрібні господарі (об'єктів Межигір'я) - пошукайте їх. Вони знайдуться. Вони інколи приїжджають в Україну. Я в гості запрошую тільки тих, кого побажаю", - тобто президент вкотре "наїхав" на "Стоп цензурі" і повідав, що власники об'єктів його резиденції  - іноземці. А ще залишилося незрозумілим, який такий "язик", як він висловився, ультиматимів мається на увазі? Хто, де і коли висував йому цей ультиматим? Чи так Янукович сприймає заклик до нього журналістів виконати дану ж ним обіцянку - показати Межигір'я. Причому не лише придворним слугам пера, а тим хто, власне, і підняв це питання.
 
Янукович про суд над Тимошенко: "Політичний висновок - хто є хто - зробили громадяни на президентських виборах. Тепер має бути зроблений висновок правовий. Те, як вона захищається - це її діло. Я в процес не втручаюсь... Чи що ви хочете, щоб я комусь подзвонив? Ви ж знаєте, що у мене такого права немає", - тобто як Кірєєв вирішить, так і буде? Без жодних дзвінків з Банкової? Але чи можна у це повірити після зізнання самого Януковича під час інтерв'ю в Межигір'ї в тому, що він телефонував голові Конституційного суду, аби поділитися власною думкою щодо "червоного прапору". Це були слова самого президента.
 
Янукович про долю "Нафтогазу": "Ми не плануємо злиття "Нафтогазу" і "Газпрому". Ми плануємо спільну участь в модернізації ГТС, розробці родовищ. Але як такого об'єднання ніхто не планував і його не буде. Ми почали думати, яким чином зробити реструктуризацію боргів" - тобто, для поглинання українського "Нафтогазу" російським "Газпромом" вишукуються інші форми?
 
Янукович про "Беркут" в Печерському суді: "Правоохоронним органам в цій ситуації важко. Я їх не виправдовую, але їм не позаздриш. У мене була зустріч з міністром внутрішніх справ з цього приводу... Ми маємо передбачати такі ситуації в законодавчих кодексах". 
 

Коментуючи кричущий випадок побиття депутатом Луганської міськради Ландіком-молодшим дівчини в ресторані "Бакара", Віктор Федорович назвав поведінку хулігана недостойною чоловіка і  згадав про його батька - депутата ВР від Партії регіонів, сказавши, що той дуже обурений поведінкою сина і переживає з цього приводу, тобто - настільки сильно, що навіть обіцяв подати до суду на кожного журналіста (!), який написав чи напише про цей інцидент. Янукович це мав на увазі?
 
Під час прес-конференці у Януковича трапилося два мовних конфуза: він не зміг вимовити українське слово "відтермінувати" - в нього вийшло "відтермувати", - а також сказав "понял", з наголосом на "я".
 
Спілкування з пресою тривало близько 2 годин.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.