Йшов 2020 рік.

27 липня 2011, 11:10
Власник сторінки
Just my...
0
945

Суддя Родіон Кіряєв.

 
       Йшов 2020 рік. Суддя Родіон Кіряєв звичним рухом змахнув піт з обличчя і поправив окуляри а-ля Гарі Потер-герой старих дитячих фільмів. Він уважно дивився на радіоприймач, що стояв перед ним в порожній залі судових засідань. Суддя чекав на важливе повідомлення і згадував деталі процесу, який був сенсом всього його життя...
        Прокурора він вигнав з зали суду одним із останніх ще років 5 тому назад. Це сталося після того, як суддя не підтримав обвинувачення в частині визначення покарання. Тоді суворий,але справедливий суддя Родіон сказав - ” Я, як Головуючий, весь час вимагав , щоб підсудна встала, але вона сиділа, зневажаючи всю систему правосуддя. І суд не бачить причин змінювати свою позицію. Підсудна сидіти не буде !”. З прокурором після цього сталася істерика - він впав на стілець, і почав кричати - ”Це не суд, це судилище!Ганьба!”. Головуючий примусів останнього з Грифонів вивести прокурора з зали суду.
        Після цього комп’ютер Печерного суду терміново видав інше прізвище судді по цьому процесу. Відповідне рішення судді Кіряєву зачитав останній Грифон. Суддя оголосив технічну перерву і відправився в нарадчу кімнату. Через півгодини Родіон з’явився в залі суду і заявив про відхилення рішення про заміну судді.
         В Брюсселі та Вашингтоні почали посміюватися при зустрічах з українськими посадовими особами. Через деякий час президент звільнив Кіряєва з посади судді Печерного суду. Але двадцять хвилин в нарадчій кімнаті — і суддя Родіон продовжує велику справу свого життя.
         Вже й дружня Москва устами Міхаїла Задорнова признала свою помилку — мовляв, ми глибого помилялися, вважаючи американців самими тупими... 
         Потім була велика маса різних рішень, указів, постанов — про ліквідацію Печерного суду, про заборону ведення судових процесів у Києві, про переобладнання приміщення Печерного суду під вертолітний майданчик ... Досвідчений суддя Родіон вже чітко знав, що він — Головуючий, що нічого йому не указ, і декілька хвилин в нарадчій кімнаті вирішували все.
           І ось тепер якісь там депутати якоїсь там верховної ради прийняли якийсь закон. Та хто такі ці депутати ? Свого часу Грифони по одному жесту Всемогутнього Родіона ламали лави об спини цих депутатів. Він — призначений кваліфікований суддя, а тих депутатів вибирав народ, а народ це що? Це якесь збірне поняття, яке ні під суд не віддаси, ні до відповідальності не притягнеш. Тому безвідповідально призначеними депутатами можна знехтувати. 
            Радіоприймач заговорив. “В залі зареєструвалися всі 450 депутатів. Вперше в історії кожен особисто голосував своєю карткою, деякі по старій звичці встигли це зробити по декілька разів, тому результат голосування — 958 голосів “за”, проти — жодного, утримався — жодного. Таким чином, прийнято зміну до Конституції, яка фактично узаконила результат всеукраїнського референдуму. Відтепер, згідно Конституції України, не має права займати посаду судді особа, яка носить ім’я Родіон та прізвище якої має в своєму складі слово Кіряєв.”
Суддя Родіон втомлено посміхнувся. Даремно він ще рік тому назад наказав останньому Грифону вивести самого себе з зали суду — тепер не буде свідків його, Родіона, тріумфу. Ще раз змахнувши піт з чола, він підвівся, оголосив технічну перерву, і пішов до нарадчої кімнати...

Sander Z.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Печерский суд,Печерний суд,юля,Кірєєв,Кіряєв,Родіон Кірєєв
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.