Інтерв’ю з C.Л. Тигнучко - про партію, достаток, рівність і про ДАІ.

23 серпня 2011, 18:43
Власник сторінки
Just my...
0
837

"Тігіпко-"ты гибкий"-ти гнучкий-Тигнучко. " З українсько-російського тлумачного словника (ще не опублікованого).


.

Кореспондент (К.) :  Дозвольте представити нашого гостя - пан Тигнучко, кандидат економічних наук, міністр. Сьогодні ми поговоримо про різні аспекти життя, але почнемо, звичайно ж, із доволі актуального питання. Шановний Спритко Леонідович, ви заявили про об’єднання очолюваної Вами партії з Партією Регіонів. Прокоментуйте це, будь ласка.
Тигнучко (Т.) :  Ви чудово розумієте, що неможливо зламати те, що гнеться. Була партія - я отримав посаду. Віддам партію - я отримаю ще більшу посаду. В політиці повинна були гнучкість. Догма - це застаріло. Пенсіонер Мікола Янович - це застаріло. Я допоможу шановному дідусю Міколі більше часу присвятити тому, чим він сам хоче зайнятися - всебічному вивченню української мови. Ви бачите, що йому на це хобі просто банально не вистачає часу. Давно вже не один том Шевченка чекає на його пильну увагу. Я можу допомогти йому в цьому - це просто по людяному крок ввічливості.
К.:  Ви обговорювали цей крок з Миколою Яновичем ?
Т.:  Так, звичайно. Я, правда, не все зрозумів з його відповіді. Думаю, ви чудово розумієте, про що я. Але свою промову він закінчив пророчими словами, які я пронесу в своїй пам’яті через все життя. Він сказав так - "Да пашєл ти..." Я обіцяю, що  виконаю гідно його волю, його побажання - я піду на ту посаду і, надіюсь, він не пожалкує про те, що дав мені таке побажання.
К.:  Наш спеціальний кореспондент на Банковій слідкує за останніми подіями. Як тільки буде готовий указ щодо призначення нового голови уряду, ми вам відразу повідомимо. А поки що скажіть, як ви оцінюєте рівень життя в Україні?
Т.:  Тут якраз все очевидно. Абсолютно всі українці, від а до я, мають пристойний рівень життя. Давайте почнемо з А. Яке чисто українське прізвище знає чи не весь світ на літеру А ? Це прізвище - Ахметов. Український громадянин, який носить знайоме до болі кожному українцеві ім’я - Ринат. І по-батькові досить рідне, як на мою думку - Леонідович.  Він -  із звичайної шахтарської сім’ї, але рівню його життя може позаздрити будь-яка голлівудська зірка.
Далі, щоб не звинуватили мене в вибірковості, давайте візьмемо останню літеру алфавіту - Я. Я... я... ну, про себе не буду - я ще досить нічого, працюю. А ось давайте ускладнимо питання - візьмемо українського пенсіонера на літеру Я. Наприклад...еееее...ну, еееее... Янукович. Я знаю такого... Дідусь Вітя ще ого-го ! Живе між горами, хатинка - ага-га ! Їздить на таких машинках, що німецькому бюргеру - ой-ой-ой. Мало того, він збирається пересісти на такі гелікоптери, що вай-вай-вай. Взагалі я можу продовжувати так довго називати своїх співвітчизників - і на букву Жи, і на букву Ко, і навіть на Ля - хоч він багато ля-ля, але, запевняю вас, він ще та нота. І на букву Пі...
К.: Вибачте, а що, на Ля і на пі - це не одна особа ?
Т.: Я вас розумію, але на Пі - я маю на увазі прізвище, а не те, про що ви. Це все жовта преса.
К.: Практично переконали. Приклади безперечні. А що ви можете сказати відносно балансу влади і опозиції в нашій країні ?
Т.:  Дякую, чудове запитання. Ви ж самі бачити, наскільки зараз все гармонійно. Візьмемо, наприклад, пані Юлю. Вона весь час тулилася в домівках свої друзів десь за межами Києва, не маючи особистого житла. При новій владі рішенням Печерської житлової комісії їй виділили житлову площу практично в центрі столиці - на Дегтярівській, 13. В тому ж самому житловому масиві, де більш ніж півроку тому отримав свої метри її колега-опозиціонер, який до того був прописаний в однокімнатній квартирі зі своїм водієм. Тепер вони живуть поряд - Юра і Юля. І це ще не все. Їм для службових поїздок виділено автомобіль марки "автозак" останньої моделі. Так само, як і представникам влади, їм державним коштом забезпечено цілодобову охорону. Більше того, влада живе десь за межами Києва, а опозиції виділено житлову площу прямо в столиці ! І не лише ці два шановних лідера опозиції мають, так би мовити, державний дах над головою - там є ще цілий ряд їх соратників. Звичайно, ще не всю опозицію змогли ми влаштувати, але житлові комісії як Печерського району столиці, так і по всій Україні наполегливо працюють над цим питанням, повірте мені !
К.: Не буду вас запитувати про податковий кодекс, тому що там - тільки ого-го, ага-га, ой-ой-ой і вай-вай-вай. Давайте краще поговоримо про закон щодо дорожнього руху. Як ви відноситесь до відлучення ДАІ від проведення техогляду автомобілів ?
Т.: Мені гірко це коментувати. Ви ж розумієте, у інспектора ДАІ душа болить за те, що ось ви їдете, без гальмівних колодок, з перебитою рульовою рейкою, з примотаними скотчем цеглинами замість коліс - вам же тепер байдуже до цього всього, вам вже  не треба проходити техогляд, ви злили всю охолоджувальну рідину з радіатора, ви повтикали тампакси замість свічок, поршні здали на металобрухт а освітлювальні прилади пустили на гірлянди для ялинки. Він вас зупиняє, в нього серце за вас кров’ю обливається, і лише одне може його заспокоїти - гривень чотириста - п’ятсот. Якщо ви чемно його заспокоїте - він одразу помічає, що таки колеса в вашого авто на місці, та й все інше, як на диво, в нормі - і з полегкістю вас відпускає. Закликаю, не нервуйте інспекторів - вони ж дбають про вас. Проявіть гнучкість в цій непростій ситуації.
К.: А як ви відноситесь щодо того спірного питання, чи потрібно передавати документи інспектору, чи достатньо їх просто пред’явити з рук ? ДАІ говорить, що якщо ви не даєте документи в руки інспектора, то вони в вас - підроблені.
Т.: А ви самі уявіть себе на місці інспектора. Він зупиняє ваше авто, яке без гальмівних колодок, з перебитою рульовою рейкою, з тампаксами замість свічок - і все таке... Ну він так, принаймні, надіється. І тут ви не даєте йому права і техпаспорт -  він відразу розуміє, що крім того всього у вас підроблені документи ! Ви можете собі уявити, що це таке для інспектора - пропустити мимо себе таке щастя ? Це якби біля вас упав золотий злиток, ви до нього - аж тут ворона його хапає - і в небо...Як би ви себе почували в такій ситуації ?
К.: Особисто я ніколи не буду в ситуації такого чуйного інспектора. Професія кореспондента доволі сувора штука. Особливо, коли місячної зарплатні вистачає лише на чотири рази заспокоїти тонку чуттєву натуру інспектора ДАІ.
До речі, ось надійшло повідомлення від нашого кореспондента з Банкової. Так...Пана Тигнучко звільнити з посади голови партіі...перевести на посаду голови...так...в зв’язку з призначенням голови... так... на посаду голови...Ого..
Т.: Ви можете виразно прочитати текст ?
К.: Ну так, звичайно. Пана Тигнучко звільнити з посади голови партії "Сильна Україна" і призначити головою партії "Наша Україна" в зв’язку з призначенням голови партії "Наша Україна" головою уряду України і з метою злиття партії "Наша Україна" з Партією Рег... Спритко Леонідович... що з вами ? Оце гнучкість, так скрутитися в дулю... Вибачте, це ж просто жарт! Хто  знав, що буде така реакція, йо-яйо...
Т.: Це дійсно просто жарт ?
К.: Це жарт. Ви ж розумієте, що президент не має повноважень призначати голів партій. Поки що, принаймні.   
Т.: А в іншому ???? Щодо голови уряду ???
К.: Йо-яйо, оце так вас скрутило... В зв’язку з необхідністю терміново розплутати нашого гнучкого гостя ми змушені на цьому терміново закінчити нашу зустріч.
Всім здоров’я та всього найкращого!

Sander Z.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тигипко,Сильная Украина,ДАІ,Тігіпко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.