Офіційна реакція Євросоюзу на вердикт Родіона Киреєва у справі Юлії Тимошенко

11 жовтня 2011, 12:25
Власник сторінки
прес-секретар ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес"
0
623

Офіційна заява верховного представника ЄС Кетрін Ештон щодо вироку у справі Юлії Тимошенко


Європейський союз вкрай розчарований вердиктом Печерського окружного суду України у справі Юлії Тимошенко. Вердикт винесено в результаті судового розгляду, який не поважає норми міжнародного права і вимоги до неупередженого, прозорого і незалежного юридичного розгляду, до якого я як представник ЄС неодноразово закликала раніше. На жаль, це підтверджує той факт, що правосуддя в даному випадку носило виборчий характер з політично мотивованим переслідуванням лідерів опозиції та членів попереднього складу уряду. Особливо пригнічує той факт, що це сталося в країні, яка в даний час очолює Комітет Ради міністрів Європи.

Європейський Союз наполягає на тому, щоб правомочні представники української влади забезпечили прозорий, чесний і незалежний процес поданння апеляції у справі Юлії Тимошенко та  інших судових справах щодо колишніх членів уряду. Право на апеляції при цьому не повинно перешкоджати праву обиратися і бути обраним підзахисним на майбутніх виборах в Україні, включаючи парламентські вибори в Україну в наступному році.

Європейський Союз перегляне політику щодо України.Те, як представники української влади будуть поважати світові цінності і верховенство права, і особливо те, як вони будуть шукати вихід з цієї ситуації, ризикує стати вирішальним фактором на шляхуподальшого розвитку двосторонніх відносин міжУкраїною і Євросоюзом, включаючи питанняасоційованого членства, політичного діалогу в цілому і більш широкого співробітництва.

Перклад мій. Першоджерело - тут.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Європейський Союз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.