Міліція хапає і б'є громадських активістів

20 жовтня 2011, 06:57
Власник сторінки
полІтолог
0
569
Міліція хапає і б є громадських активістів

Учора на Подолі міліція затримала одного з пересічних учасників Податкового Майдану Віталія Грузинова, якого з невідомих причин намагаються виставити активним учасником виступів

Генеральний прокурор України зажадав належної оцінки діям міліції у День Незалежності. Громадські активісти сподіваються, що свавілля правоохоронців в інші дні також стане об’єктом пильної уваги. В першу чергу це - масові безлади, вчинені міліцією 5 вересня, 8 вересня і 11 жовтня цього року, а також пов’язані з Податковим Майданом.

Втім, міліція не зважає на попередження і продовжує переслідування і розправи, вважає організатор протесту підприємців проти Податкового Кодексу Сергій Мельниченко.

Учора на Подолі міліція затримала одного з пересічних учасників Податкового Майдану Віталія Грузинова, якого з невідомих причин намагаються виставити активним учасником виступів і звинуватити у пошкодженні тротуарної плитки.

«Коли стали відомі прізвища затриманих, - згадує голова КУПРу С.Мельниченко, - вони викликали неабияке здивування серед лідерів акції. Трьох з них ми довго не могли пригадати. Хто такий Заплаткін - не знаю й досі. Ніякої помітної ролі ці люди в акції не відігравали. Чому затримали саме їх - тайна».

http://www.melanholia.ru/vixoditi-na-majdan-nebezpechno.htm

Нагадаємо, що В.Грузинов уже затримувався 25 грудня разом з І.Гаркавенко, О.Заплаткіним і О.Мандичем. Тоді харківський журналіст І.Гаркавенко так і не вийшов на волю, залишившись у СІЗО до 3 березня, а О.Заплаткіна і В.Грузинова, які, за словами речника київської міліції Володимира Поліщука, не проходили по справі як обвинувачувані, так ніхто й не побачив, на відміну від Олександра Мандича.

У неділю, 16 січня, працівники міліції знову затримали невідомого нікому з організаторів і опитаних ними численних учасників протестів проти Податкового кодексу Олександра Заплаткіна й Віталія Грузинова. Останній відомий як активіст Форуму порятунку Києва (http://photo.ukrinform.ua/rus/current/photo.php?id=76231), очільник Шевченківського районного відділення (http://press.unian.net/rus/press-2783.html). На Майдані перебував як тисячі інших - щоб своєю присутністю підтримати вимоги підприємців.

“Те, що раніше судимі О.Заплаткін і В.Грузинов при першому затриманні так і не були обвинувачувані в” псуванні плитки “, а сьогодні раптом перейшли у категорію обвинувачуваних, говорить на користь версії, що їх прагнуть використати в якості інструмента або для репресій проти протестувальників і політичної опозиції (наприклад, змусити дати будь-які написані самим слідством «свідчення» проти будь-кого з організаторів протестів), або для чорного піару, щоб показати за допомогою контрольованих владою ЗМІ «справжне обличчя Майдану», повідомили тоді «Київським новинам» в прес-службі Національної Координаційної ради підприємців України й акції проти Податкового Кодексу.

22 березня Олександра Заплаткіна і Віталія Грузинова було звільнено з-під варти на підписку про невиїзд.

29 квітня справу В.Грузинова виділили в окреме провадження у зв’язку з відсутністю даних про його місцеперебування.

Сьогодні у Голосіївському суді відбудеться розгляд питання про застосування запобіжного заходу стосовно обвинуваченого В.Грузинова. Міліція наполягає на утриманні під вартою.

Репресії тривають.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Мельниченко,майдан,Пшонка,купр,революція,міліція,підприємці,репресії,афганці,Могильов,коаліція учасників помаранчевої революції,грузинов,розпуск ради,пошкодження плитки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.