Кохання шлюб?

24 жовтня 2011, 23:25
Власник сторінки
0
561

Шлюб – це такі відносини, де один завжди чоловік, а інший – завжди правий…

Шлюб – це такі відносини, де один завжди чоловік, а інший – завжди правий…

Сучасне молоде суспільство все частіше показує картину реальності, де на передньому плані робота, кар»єра, будь що, але не шлюб. Чи насправді це так важливо – одружитися чи вийти заміж? Для когось це лише наступна відмітка в паспорті, а для когось справа всього життя, ціль, до якої він/вона ідуть з початку свідомого життя. Є і такі, що вбачають в даному таїнстві прекрасну додаткову можливість, такий собі апгрейд своїх можливостей – отримати кредит, відкрити візу та поїхати закордон, в випадках, навіть отримати гарну посаду!

Ця тендітна проблема має як прихильників так і критиків, проте насьогодні серед молодих людей існує тенденція підтримувати відносини без укладання «договору» між сторонами. Мої спостереження показують, що причина усіх вищезгаданих поглядів на шлюб криється надзвичайно глибоко в підсвідомості індивідів, формується під впливом виховання, базуються на цінностях закладених в сім»єю…

Товариші, передставники як жіночої так і чоловічої частини нашої батьківщини, часто цікавляться моїм ставленням до «узаконення відносин», і як я здогадуюсь із способу постановки питання різними представниками суспільної свідомості, від моєї відповіді залежить те, наскільки ми близькі в поглядах, адже усі ми шукаємо однодумців…ще один привід почути «Так ти крута, бо мислиш як я…».

Проте, я не хочу погоджуватися з кимось, розділяти чи не розділяти чиюсь думку… я схиляюся до неоднозначної відповіді і впевнена в тому, що дане рішення глибоко індивідуальне. Справа саме бажанні чи не бажанні індивіда однієї прекрасної днини підписати договір, в аргументах, якими він/вона керується при здійсненні відповідального кроку. Хотілося б навести кілька чудових і не дуже історій. Історії віддзеркалюють мою відповідь на запитання «Щлюб чи кохання?...»

Історія 1. Її героїня вихована в прекрасних, відвертих і тісних сімейних відносинах, для якої сім»я найвища цінність, з середніх класів школи мріє про прекрасного мужчину, який одного дня відкриє перед нею футляр з каблучкою і промовить три чарівні слова. Знаходить свого героя, для якого шлюб є способом самореалізації на певному етапі життя та в певному віці. І наступним кроком іх досить тривалих, скажімо навіть випробуваних часом відносин є шлюб. За взаємною згодою. Без нього вони просто не бачать розвитку відносин, це якісно новий рвень їх життя. Мрія, яка повинна втілитися. І він робить їх кращими.

Історія 2. Героїня, яка завжди хотіла вирватися з полону феміністично налаштованих, загартованих радянським вихованням матусі і бабусі, робила все наперекір, втративши цноту в 15 років, втекла до великого міста, перепробувала усе ЩО НЕ МОЖНА живучи в гуртожитку, зустріла свого героя, з яким ще довго не підпише «угоди» - щаслива таким життям. Біле плаття, печатка в паспорті, квіти і фата – лише бутафорія, яка навіює на неї жах. Головне почуття, що пов»язує людей, задля якому вони тримаються разом, те, що штовхає їх на шалені вчинки.

Історія 3. Героїня цієї історії рано виходить заміж і, наче б то готова до такого кроку, і наче б то між ними взаємне кохання, і наче б то все правильно, проте повноцінної сім»ї все ж нема. Вона будує кар»єру, він – будує дім для сім»ї, вони надзвичайно чужі, хоча створили колись відповіли «так» одне одному.

Історія 4. Героїня-перфекціоністака, вона завжди і у всьому перша, найкраща, і усе у неї повинно бути найкраще. І все і йде найкращим чином, робота, подорожі, вечірки і клуби, розваги і безліч прихильників, є і один єдиний  - герой. Але  от незадача, сім»я  створюється сама собою ще до шлюбу. І тут вона несподівано прокидається від плачу дитини, поряд із коханою людиною і тепер вони сім»я і вони щасливі!

Історія 5….

Та таких історій безліч, і мораль одна! Справа в людях, в їх ставленні  до шлюбу, кохання, в  тому чим є шлюб для різних осіб, а не те, що вважається гарним чи недуже в соціумі чи надиктоване часом, епохою…Якщо ти по-життю незалежна/ий, ви будете щасливими одинокі, або ж разом без шлюбу, а якщо ви мрієте про створення сім»ї, пишне весілля, то саме отримавши таке ви будете щасливі. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.