Віктору Федоровичу - третій термін! Цього разу за вбивство...

01 грудня 2011, 13:38
Власник сторінки
журналіст
0
713

Нинішня антиукраїнська влада небезпечніша за всіляких, вигаданих нею ж самою, терористів. Сучасний геноцид проти українців вже призвів до першої смерті. Який врожай дадуть новітні "жнива скорботи"?

Тиждень, що минає, став по-справжньому чорним для України. Таким його зробила влада. Вона вписала в історію свого правління чергові ганебні сторінки...

На інтерактивну програму радіо "Ера-fm" "Vox populi", яка була присвячена трагічним подіям в Донецьку, де при знесенні намету від серцевого нападу загинув сімдесятилітній чоловік, я зателефонував на правах звичайного слухача.

Назвав своє ім'я та прізвище, а також місто, звідки телефоную. Висловлюючи ставлення до протестної акції і загибелі одного з голодувальників, сказав, що це черговий, дуже яскравий і наочний приклад втілення у життя виборчого гасла Януковича "Почую кожного". А ще поклав провину за смерть шахтаря персонально на Віктора Федоровича, зазначивши, що вона цілком і повністю на його совісті.

Ведучий передачі Володимир Лукін заперечив, мовляв, до чого тут глава держави, адже на місці події його не було, а діяли там представники донецької влади. Відтак, за логікою радійця, звинувачувати у смерті конкретної людини президента - некоректно і несправедливо.

Так, справді, не він особисто, увірвавшись до голодувальників вночі, заливав пічку водою, зносив намет і топтався по людях. Але хіба це не через його та створеного ним уряду політику, "чорнобильці" наважилися на жест відчаю? Хіба не він їх вивів на вулицю, поставив на коліна, змусив голодувати?

Президент хотів побудувати систему особистого ручного керування всіма процесами в країні, і досяг свого. Він створив таку жорстку владну вертикаль, в якій все залежить від волі однієї людини. Все в країні підпорядковано "вождю" і відбувається на його замовлення. І після цього, він не винуватий? А хто ж тоді?

У розвиток та на підтримку тези про особисту відповідальність президента, враховуючи швидкоплинність ефіру,  встиг викласти головні аргументи, щоправда в дуже скороченому вигляді.

Інші слухачі, яким пощастило додзвонитися до студії, в тому числі із самого Донецька, продовжили висловлювати своє обурення і справжній шок від того, що сталося. Один з них слушно зауважив, що як би хто і за що б не критикував минулу помаранчеву владу, але при ній люди, принаймні, ніколи не гинули на протестних акціях. Такого і уявити не можна було. Одначе за правління Януковича це жахіття стало реальністю. І першою жертвою виявився саме донеччанин - земляк "двічі несудимого" президента.  

В той же час слід відзначити, що Янукович, хоча й основний, проте  далеко не єдиний, хто мав би понести заслужене покарання.

Двайте згадаємо, на якому фоні відбувалася протестна акція у Донецьку і через що суд її заборонив - загроза громадській безпеці через можливе скоєння терористичних актів. Це ще одна "фішка" режиму.  До речі, чи це не сам гарант так полюбляє потішити народ черговим лякалками з цієї ж опери? Що, може і тут Віктор Федорович теж ні до чого?

От і виходить, що нещасний шахтар загинув... в результаті профілактичних заходів вартових правопорядку з метою запобігання терористичним актам, через що, формально, у виконання рішення суду і зносили намет.

Тобто не якийсь міфічний теракт вбив людину, а, на хвилиночку, - заходи правоохоронців щодо упередження потенційно небезпечної ситуації. Після цього абсурду мав би негайно піти у відставку весь силовий блок уряду. Мало того, що самі роздмухали загрозу, так ще й, усуваючи її, спричинили смерть людини. То хто небезпечніший в  цій країні - якісь примарні терористи, чи сама влада?

Скільки ж ще цей маразм буде тривати? Як довго нещасним українцям терпіти на своїй шкурі цих ідіотів - як у цивільному, так і в погонах? Смерть "чорнобильця" стала першою, але не факт, що останньою. То на який врожай від новітніх "жнив скорботи", заради економії пільгових коштів, розраховує Віктор Федорович?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.