Тігіпкові знову доручать відтягувати голоси демократів?

28 грудня 2011, 15:01
Власник сторінки
Депутат Львівської міської ради. Голова ЛОО політичної партії «УДАР».
0

Стало ясно, що «сильний» Тігіпко не тільки не підсилить «Партію регіонів», а й навіть послабить її - зрадників ніхто не любить.

...

Об'єднання «Сильної України» з «Партією регіонів» застопорилося. Лідер «силачів» Сергій Тігіпко пояснює це тим, що необхідно завершити консультації з партією влади з питань реформ.

«Я говорю про уповільнення реформ, про корупцію, про неповернення ПДВ, про нескінченні перевірки бізнесу. Це все вимагає рішення саме зараз, бо наступний рік - це рік парламентських виборів. І, не давши цих відповідей, йти на об'єднання дуже складно», - пояснює головний український «силач».

 Сьогодні він повідомив, що наприкінці січня відбудеться з'їзд «СР», а до того часу він повинен вирішити всі питання з ПР.

Важко уявити, що за місяць, значну частину якого складають новорічні свята, не відбулися партнери встигнуть обговорити і вирішити всі спірні питання. Цю димову завісу пан Тігіпко влаштував, швидше за все, з наступних причин.

 Перше, що спадає на думку - лопнули його надії змінити на прем'єрському посту «ніякого» Азарова. У команді президента Януковича побачили, що лідер «силачів» сильний тільки на словах. Вливатися в ПР «безкоштовно» Тігіпко, завзятий бізнесмен, ймовірно, вважає нижче своєї гідності.

Друга причина невдалого об'єднання криється в реакції суспільства. Згадайте, як потужно накинулася демократична громадськість на Тігіпка, коли він оголосив про свої плани влитися в «регіони». Навіть його вірна соратниця і помічниця Олександра Кужель визнала за благо дистанціюватися від сумнівного політика ... Стало ясно, що «сильний» Тігіпко не тільки не підсилить «Партію регіонів», а й навіть послабить її - зрадників ніхто не любить.

 Але й відкидати цей баласт аналітики з Банкової не поспішають... Думаю, Сергію Тігіпко хочуть повернути звичну для нього роль - роль замаскованого штрейкберехера або «оттягівателя» голосів демократів.

В ході президентської компанії ця роль сповна вдалася «силачу». Він всіляко виряджався в демократичні одягу, а потім... потім він пішов служити в команду, явно заряджену на авторитаризм. І став всіляко сприяти тому, щоб тяготи реформ були перекладені на плечі народу.

 Пам'ятається, багато хто тоді - після цього «зради» Тігіпко - плювалися. Мовляв, якби ми знали, що він піде на служіння "регіоналам" - ніколи б за нього не проголосували...

Щоб не довелося витрачати слину ще раз, потенційним виборцям цього «силача» варто уважніше озирнутися навколо. Напевно помітять не менш сильних, але більш принципових, послідовних і не схильних до зрадництва.

Ярослав Гінка,
депутат Львівської міськради,
голова ЛОО партії "УДАР".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.