Про гідність

01 лютого 2012, 08:10
Власник сторінки
Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат
0
513

Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. На мою думку це саме ті речі котрі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Це ті речі, котрі викликають повагу наві

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (частина 1 статті 3 Конституції України). Крім того визначення поняття гідності міститься ще у статтях 21, 28, 41, 68, 105 Основного закону.

Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. На мою думку це саме ті речі котрі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Це ті речі, котрі викликають повагу навіть у ворогів. Завдяки цим категоріям людина залишається внутрішньо вільною за будь-якого режиму і в будь-яких обставинах.

Приємно спостерігати, що зараз гідність все більше і більше відроджується в нас. Все більше з'вляється Громадян котрі здатні і не бояться сказати, Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого! Я не дозволю себе принижувати! І я вимагаю, щоби стаття 3 Конституції України (ухваленої вами. людьми, котрих я найняв собі на служіння) виконувалась, а не залишалась буквами на папері.

Павло Грабовський колись писав: «Сміле слово — то наші гармати. Світлі вчинки — то наші мечі».

Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності. Поляки в свій час почули заклик папи Івана Павла ІІ "Не бійтеся!".

Давайте будемо гідними, вільними людьми і тоді влада буде боятися нас, а не навпаки, тоді їм усім стане зрозуміло, що стаття 3 Конституції України це святе і ключове поняття і правило!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.