EX.UA давай з нами в опозицію???

06 лютого 2012, 11:55
Власник сторінки
студент
0
552

Ну чому ж EX.UA не в опозиції…

Закриття популярного інтернет-ресурсу одразу породило відповідну реакцію з боку всіх зацікавлених суб’єктів. А таких виявилося багато. Навіть ліниві і ті хто зовсім не має ніякого відношення до інтернет простору також прагнуть заробити бали, або навіть просто, чисто по-українській звичці, вставити свої п’ять копійок. Закриття сайту, атака на інтернет-ресурси владних структур, мітинги, протести, арешти, карні справи…і тому подібне. Так звичайно, дана подія носить неабиякий резонанс, однак спробуємо оцінити її об’єктивно з точки зору простого інтернет користувача, громадянина України, який немає якоїсь політичної прив’язки до будь-яких партій.

Ситуація неоднозначна. З одного боку, в нас відібрали безкоштовний сир, і це обурює. В державі з середньою заробітною платою в 3054 грн., не кожен може собі дозволити купувати ліцензійне програмне забезпечення для домашнього використання Windows вартістю в 250 доларів. З іншого боку, сир безкоштовним бути не може. Ми живемо в умовах ринкової економіки, кожен з нас виробляє якийсь продукт чи послугу, і саме за це отримуємо гроші для споживання цих же благ або послуг. Так чому ж хтось, має отримувати мільярдні прибутки, а хтось за свій же продукт – нічого.

А тепер стосовно політики! Одразу згадується російська приказка: «мухи отдельно, а щи отдельно».

Особисто мені так подобається реакція наших опозиціонерів, яку можна оцінити лише як заздрощі. Це ж треба згуртувати таку масову аудиторію, за лічені хвилини провести агіт-підготовку, організувати мітинг і найголовнішими атакувати найлютішого ворога ПР і АДМІНІСТРАЦІЮ ПРЕЗИДЕНТА, та ще й перемогти при цьому! О це так кампанія, о це технологія. Хлопці поділіться перемогою?! Ще пригадався один чудовий російський вислів: «Давайте дружит!». А де ж ваша дружба була раніше. Чому і досі ніхто з опозиціонерів не запропонував дієвих механізмів регулювання ринку електронного-контенту. Запропонуйте механізм, який влаштує і користувачів і авторів. Хіба ж ви не зацікавлені, чи можливо в ваших партійних офісах встановлено ліцензійний софт?!

Тобто політична боротьба переходить в інтернет простір. Але, це так їм хочеться політикам, а не нам користувачам. Політики не можуть ніяк зрозуміти, що інтернет-аудиторія зовсім інша. Це інший електорат, який вміє думати, аналізувати. Цей електорат можливо не вміє обговорювати останні політичні події на лавочках біля під’їзду, однак може активно діяти коли зачіпають їх інтереси. І найголовніше шановні опозиціонери, не намагайтеся вести нас в політику нічого не вийде. Запам’ятайте відстоювати ваші інтереси на мітингах з прапорцями і закликами: «Юлі – волю!», ніхто не вийде. Однак це не в якому разі не говорить про відсутність громадянської позиції в інтернет-користувачів. Це говорить лише про те, що «юзери» (як їх називають деякі політики), на відміну від політиків, не вміють красиво говорити, та гарно обіцяти. Вони просто діють, і діють іноді доволі жорстко. Вони розуміють, що опозиція їх не захистить.

Українська влада, також прагне підкорити інтернет-ресурс і це також факт. Так підкоряйте, хто ж заважає? Створіть умови, запропонуйте нові підходи, запровадьте досвід зарубіжних країн, регулюйте ринок контенту. Однак, спочатку побудуйте в країні стабільну соціально-економічну ситуацію. Необхідно збудувати таке суспільство в якому лікарю чи вчителю буде соромно безкоштовно скачувати пісеньку чи фільм, тому що він розуміє, що відбирає «чужий хліб».

З цієї ситуації можна зробити висновок, що інтернет-аудиторія це зовсім інший світ. Де прості гасла і оманливі обіцянки не діють. Саме тому політикам не вдасться використати її в своїх цілях. Так, як засіб комунікації можливо, але як політичний майданчик, на даний момент точно – ні. Інтернет-аудиторія значно переросла деяких політиків і для того щоб її зацікавити повинні бути використані нові механізми та підходи. І не потрібно вважати, що її можливо підкупити безкоштовними ресурсами, це хибна позиція. Головним завдання політика має стати запровадження принципів демократії в інтернет-просторі. Той хто відстоюватиме принципи, які захищають права кожного в сучасному медіа, той і підкорить інтернет-аудиторію!    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.