Щоденник українських революцій

21 лютого 2012, 15:36
Власник сторінки
0
582
Щоденник українських революцій

Щойно дочитав книгу братів Капранових "Щоденники моєї секретарки". На 400 сторінок витратив два вечора.

На думки з приводу, думаю, - ще не один день попереду. Адже ми можемо вірити реальності чи своїм фантазіям. Але все в Україні відбувається за відпрацьованими тисячоліттями соціальним законами. Навіть українські революції. Перша - минула, друга - майбутня.

Власне, так сталось що з самими братами Капрановими познайомився набагато раніше, ніж з їхньою творчістю. Немаю нічого проти їхніх книг, але почитати руки не доходили. Років так з чотири. Аж поки під час чергового приїзду не випало зробити з ними інтерв’ю. Розмова видалась живою і цікавою. У підсумку я отримав презент від братів- книгу. І мені стало соромно. Адже досі так і не читав повністю жодної з їхніх книжок. Так що тепер вибору у мене не залишилась.

Тим паче  у "щоденнику" зарядженне тотальне переосмислення подій в Україні 2004 року. Що дуже актуально до сьогоднішніх аналогій. Книжка читається вальяжно, там нема надто драматичних моментів. Так що час паралельно подумати залишається.

Цікава і точна аналогія з прес-пап'є з вірізбленими мавпами. Погляди на розвиток революції через призму провладного бізнесмена. Він вважав вигадками світ інших, а у підсумку зясовуэ, що і сам жив у такому світі. І всі жили… і живуть.  

А що подумалось. Чи вирішує щось одна людина? - Ні! Чи вирішує щось президент? - Ні. Чому? Тому що і країна і мешканці живуть за типовими тисячолітніми законами. Де рідко хто чинитиме не за стандартною схемою. І всі події навіть через років п’ять видаються цілком логічними. Бо все це було. Якщо не в нашій історії, то в історії інших націй.

Ми вирішуємо все і не вирішуємо нічого. Чи була очікуваною і логічною революції 2004 року? Чому ж ні? Ніхто просто не вірив, що вона станеться. Лишень не вірив. Чи логічна нова революція? Так, за таких обставини які складаються в країні? Як думаєте?

Не вірите?

P.S. Брати Капранови, ще раз дякую за книгу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: революция,Капрановы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.