Засекречені телевізори губернатора Рівненщини

04 березня 2012, 10:23
Власник сторінки
0
535
Засекречені телевізори губернатора Рівненщини

Виявляється, обласна влада дуже відповідально дбає про міжнародний імідж України. Ці хлопці ніколи не видадуть державну таємницю фашистам, бурнашам та іншим ворогам держави.

Як я вже писав, приводом для мої публікацій стала поява 4 нових телевізорів в кабінеті №601 у приміщенні обласної адміністрації та ради за адресою майдан Просвіти, 1.  У підсумку відправив три інформаційні запити: обласній адміністрації, раді та КП "Управління майновим комплексом". Там поцікавився — скільки коштів на їх придбання було витрачено.

Цитую відповідь:

"На Ваш запит від 17.01.2012 р. повідомляємо про те, що з метою забезпечення відеоконференцзв'язком органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та на виконання рішення обласної ради №61 від 30.12.2010 року про Програму інформатизації Рівненської області на 2011-2013 роки на 2011 рік передбачено видатки на систему зв'язку "відеоконференція" у сумі 340 тис. грн."

Але прискіпливий і уважний читач зауважить: "А скільки коштує кожен телевізор?". Я теж у попередньому запиті цікавився вартістю саме телевізорів, а не системи в цілому.

Допустити неточності, домисли, беззмістовні звинувачення на адресу працівників та керівництва ОДА я не міг. Тому, як людина вихована й інтелігентна, вирішив у другому запиті перепитати:

1. За якою ціною було придбано  кожен з телевізорів для системи зв'язку "відеоконференція"?

2. У якої установи чи компанії було придбано кожен з телевізорів для системи зв'язку "відеоконференція"?

Відповідь чиновників щонайменше здивувала. Цитую:

"На Ваш запит від 26.01.2012 р. повідомляємо про те, що запитувана Вами інформація щодо обладнання системи зв'язку "відеоконференція" на даний час не може бути надана, оскільки угодою, згідно з якою було сплачено вартість наданих послуг, передбачено не розголошення Сторонами відомостей конфіденційного характеру, а конфіденційною, згідно з умовами угоди, вважається будь-яка інформація фінансового або комерційного характеру. У зв'язку з цим, господарюючому суб'єкту - надавачу зазначених послуг надіслано лист, щодо можливості надання запитуваної Вами інформації".

Вас теж?

Я не юрист, але зі свого рівня знання закону "Про доступ до публічної інформації" знаю, що інформація про те, як були витрачені бюджетні кошти на купівлю чого-небудь, не можуть бути комерційною таємницею фірми, у якої купували. Вся інша фінансова інформація – так. А бюджетні кошти – ні.

Ще одне. Зверніть увагу на цей вислів: "оскільки угодою, згідно з якою було сплачено вартість наданих послуг, передбачено не розголошення.". Знову ж таки я не юрист, але що це за угода така? Оборонний контракт? А замість телевізорів купували в НАСА супутники?

І ще. Навіщо приховувати ім'я фірми? Уявіть ситуацію - ви купили телевізор в супермаркеті у всіх на очах. Яка тут таємниця? Реклама скрізь, цінники, знижки…

Знаю. Зараз напишете в коментарях, що я наївний… От бачите, все розумієте. Шануєте заповідь президента: "Все решта додумайте самі…".

P.S. Як думаєте, варто ще одним запитом попросити надати текст тієї таємничої угоди?

Нагадаємо, що це не перше "покращення вже сьогодні" в будівлі обласної ради та адміністрації на Майдані Просвіти, 1 за останні два роки. За кошти обласного бюджету тут відремонтували Майдан, встановили на в'їзді шлагбаум з дистанційними ключами для обраних керівників ради та адміністрації. Також в будівлі замінили килими, красиво відремонтувати службовий вхід, поставили нові крісла в кабінеті №601. Згодом зовсім нещодавно запровадили новий режим входу в будівлю – лише  "по перепустках". Запланували придбання нового авто для автопарку ради та адміністрації...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: телевизор,рівненщина [-
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.