Правила життя

18 березня 2012, 01:30
Власник сторінки
художник
0
588

В Українців, нарешті, з’явилися правила якими можна керуватися в реальному життя. Щось подібне до заповідей у Євреїв.

Кілька цитат:

 До людей будь рівно добрий і уважний. Кожен з них, навіть найпустіший, чогось навчить. Не роби з людей собі ні ворогів, ні друзів. І тоді не матимеш з ними клопоту.

 Не нарікай на нужду, нещастя і невдачі. Це твої найкращі вчителі. Я помічав, що в таборах, де було голодно і холодно, люди чулися дуже здоровими і міцними духом

Будьте - як вода. Нема перепон - вона тече. Гребля - вона зупинилася. Прорвалася гребля - знову потече. У круглому посуді вона кругла, у чотиригранному -чотиригранна. Тому вона й найсильніша. І дерево живе доти, доки гнеться. Будь і ти гнучким і м'яким. І тілом, і душею.

Ми дивуємося, чому так легко плаває риба у товщі води...Чому так легко літає, майже не махаючи крильми, птаху повітрі.. .Чому такий спритний кріт у твердій землі. Тому що вони знають свій ритм -чергування сили і спокою. Усе життя цьому треба вчитися й нам, усвідомлено вслухаючись у кожну клітинку - чого вона хоче. А найкраще це робити при ходіння пішки. Навчишся володіти своїм ритмом - і будеш, як риба у воді, як птиця в небі. І все задумане здійсниться, а життя буде легким.

Не проси мале. Проси велике. І матимеш понад мале.

На все май свою точку зору. На все відповідай «так» або «ні».

Не йди проти течії. Не витрачай марно сили, коли відчуєш, що все проти тебе. Це не твій час. Краще перечекати. Хто йде проти обставин, робиться рабом їх. А хто скоряється їм, стає їх паном.

Коли що-небудь тебе засмучує і мучить, згадай, як раніше тебе засмучувало дещо таке, про що ти зараз згадуєш спокійно і байдуже.

Змагайся, щоб усе тіло твоє працювало, як серце: то напружувалось, то розслаблялось.

Коли риба не клює, коли птиця до землі прибивається, коли звір ховається, - ховайся і ти у кубелечко теплого сухого спокою. Коли погода міняється, - змінюйся і ти, щоб пом'якшити напругу на тіло і душу.

Якщо сумніваєшся в чомусь, зачекай. Якщо сумніваєшся вдруге, не роби цього.

Пізнавайте дух часу, щоб не відставати від нього. Але при цьому живіть моментом, будьте вірні одній меті моменту. Живіть одною думкою в один момент. Не треба нічого робити іншого, розкидатися. Тоді не буде другорядних справ, переживань і невдач.

Не будь повільним ні в роботі, ні в думках. Мудрі люди кажуть, що рішення треба приймати не пізніше, ніж на сьомому подиху. Інакше воно на шкоду.

 

Книгу можна замовити у видавництві «Карпатська вежа»

(Андрій Ворон Поради довгожителя)

Мукачево, вул.. Миру 10

Тел. 2-20-02

Моб. 8(050) 671-37-17

Мирослав Дочинець

Або знайти в інтернеті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.