За неправосудні вироки - до кримінальної відповідальності

23 березня 2012, 11:26
Власник сторінки
полІтолог
0
533
За неправосудні вироки - до кримінальної відповідальності

Сергій Мельниченко направив Генеральному Прокурору України заяву з вимогою порушити кримінальну справу проти судді Мальцева Д.О. за статтею 375 Кримінального кодексу України

Учора, 22 березня Сергій Мельниченко подав скарги на суддю Шевченківського райсуду м.Києва Дмитра Мальцева до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Комітету з питань правосуддя ВР України з вимогою притягти його до дисциплінарної відповідальності та заборонити займати посаду судді.

Крім цього, Генеральному Прокурору України Сергій Мельниченко направив заяву з вимогою порушити кримінальну справу проти Мальцева Д.О. за статтею 375 Кримінального кодексу України - постановлення завідомо неправосудної постанови.

- Незалежність суддів в Україні давно звикли трактувати як безконтрольність і вседозволеність, - каже Сергій, - Кількість неправосудних рішень, мабуть, давно вже не менша, ніж справедливих. Суддя може робити усе, що заманеться, виправдовуючи свої дії незалежністю суду. Цим користуються для прийняття завідомо неправосудних рішень, заволодіння майном громадян України, відбілення злочинців і ув’язнення політичних опонентів. Існує стаття 375 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за такі дії, але вона практично не використовується. Багато хто вважає, що «ворон ворону ока не виклює». Але я впевнений, що попри всі негаразди є достатньо чесних і принципових суддів, які не будуть зважати на хибні уявлення про корпоративну солідарність і дадуть належну правову оцінку злочинним діям свого колеги. Нехай це стане прецедентом очищення судової влади в Україні».

Нагадаємо, суддя Мальцев Д.О. протиправно виніс Постанову про адміністративний арешт  Мельниченка С.В., Тицького Б.В. та Пугачової Я.П. на 15 діб за організацію акції з роздачі презервативів на Майдані Незалежності 24 лютого, аргументуючи нібито відсутністю повідомлення, хоча копія повідомлення додана до матеріалів справи. До того ж, Сергій Мельниченко є інвалідом ІІ групи, про що судді Мальцеву було відомо з наданих документів, а відповідно до ст.32 КУпАП до інваліда заборонено затосування адміністративного арешту.

Раніше Мальцев Д.О. вже мав дисциплінарне стягнення за винесення неправосудного рішення.

Як повідомляє УНН, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час спільного засідання колегії ГПУ та МВС сказав, що дії прокуратури та міліції мають бути спрямовані на підвищення авторитету та довіри до правоохоронних органів серед населення.

"Правоохоронна система має виконувати своє основне завдання – забезпечення охорони прав кожного громадянина України. Ця вимога до нас, правоохоронців, лунає і від Президента", – додав Генпрокурор.

http://kupr.org.ua/index.php?id=236

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.