Професійні рейдери відступили перед професійними антирейдерами з КУПРу

26 березня 2012, 09:58
Власник сторінки
полІтолог
0
529
Професійні рейдери відступили перед професійними антирейдерами з КУПРу

Сьогодні на світанку, приблизно о 5.40 майже сотня невідомих на чолі з новоявленим директором ринку, зламаши ворота, увірвалася на територію Лук’янівського ринку, побила і викинула підприємців

Сьогодні на світанку, приблизно о 5.40 майже сотня невідомих на чолі з новоявленим директором ринку, зламаши ворота, увірвалася на територію Лук’янівського ринку, побила підприємців, які чергували вночі, виштовхала їх з ринку.

Про це повідомила прес-служба ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР).

Зайшовши на ринок, рейдери забарикадувалися там усім, чим могли - прилавками, столами, іншим майном підприємців. Відеокамери, через які велася онлайн-трансляція з території ринку і прилеглої до нього, бойовики відразу зірвали і знищили.

На допомогу захисникам ринку прийшли громадські активісти. Представники громадської організації «Одне питання», що чергували вночі разом з вартовими КУПРу та підприємцями, викликали міліцію, швидку допомогу і пресу. Проте міліціонери поводилися мляво, втручатися у бійку не поспішали.

Невдовзі на допомогу працівникам ринку, які не могли протистояти добре підготовленим професійним рейдерам, підоспіли близько півтора десятки активістів ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР) і відразу кинулися на створені загарбниками барикади. На нижніх воротах їх зустріли сльозогінним газом і струменями порошку з вогнегасників. Активісти КУПРу змушені були відійти і перенести напрямок удару на ворота з боку вул.Артема. Їм вдалося зруйнувати барикаду і пробитися на територію ринку. Тим часом зібралися й долучилися до звільнення торговельних рядів від рейдерів інші працівники ринку. Бойовики зустріли активістів шаленим опором - весь товар, який залишався на прилавках і в кіосках, перетворився на зброю - в підприємців жбурляли овочі, фрукти, посуд, електроприлади.

Під час сутички багатьох її учасників було травмовано, чимало людей отримало забої, одному з підприємців розсікли брову і ледь не вибили око. Декільком професійним рейдерам також довелося звернутися до лікарів, одному з них зламали ногу. Загалом перевага була на боці захисників ринку, яких очолили професійні антирейдери з ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР). Збагнувши це, загарбники кинулися тікати. Вони виламали двері і металопластикові вікна у кафе і через нього вискочили назовні. Там на них чекали п’ять чи шість автобусів, на яких вони хутко забралися з місця подій.

Підприємці повернулися до своїх робочих місць. На цей момент ситуація на Лук’янівці спокійна, неподалік ринку стоять два автобуси з «Беркутом», якого викликали захисники Лук’янівського ринку.

Фото: Требухов Максим

-----------------------------

Прес-служба ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР) (050) 513 38 18

Прес-центр ГО «Одне питання» тел.+38 (050) 470-03-89, (093) 916-00-08

Відео подій: http://kupr.org.ua/index.php?id=240

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: купр,рейдери,Помаранчева революція,коаліція,Лук'янівський ринок,Лук'янівка,захоплення,захист підприємців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.