Мистецький проект "На хвилі "728" запрошує глядачів!

28 березня 2012, 17:55
Власник сторінки
0
837
Мистецький проект  На хвилі  728  запрошує глядачів!

Міська влада Чернігова не дає Оксані Тунік-Фриз провести «На хвилі «728» в Міському палаці культури. Тож проект відбудеться у ресторані-клубі "Брюссель"

Цьогорічний проект «На хвилі «728» – занурить глядачів у часи ретро, коли хвилі радіо дарували свіжий подих свободи і натхнення слухачам та були чи не єдиним джерелом отримання цікавої інформації. «На хвилі «728» – це атмосфера катарсису та свободи! Проект вкотре об’єднає відомих та успішних особистостей навколо спільної творчості та благодійної мети.

Вже традиційно планувалося, що учасники проекту будуть виходити на сцену Міського палацу культури та співатимуть у дуеті з професійними співаками. Але місце проведення заходу організатори вимушені були змінити. Посилаючись на міську владу керівник міського палацу культури Кирилюк Анатолій Володимирович неодноразово безпідставно відмовляв у оренді концертної зали і затягував проведення заходу.

Слід нагадати, що вокальний культурно-мистецький благодійний проект “728″ бере свій початок у 2009 році і за час свого існування об’єднав у своїх колах велику кількість талановитих, небайдужих і творчих особистостей міста Чернігова. Первинною метою проекту стало бажання замінити у Міському палаці культури старі стільці на нові концертні крісла. Загальна кількість місць у концертній залі складає 728, звідти і пішла назва проекту, завдяки якому в Чернігівському палаці культури вже було замінено половину старих стільців на нові, а також придбано нове оформлення сцени. Цьогорічний проект був покликаний продовжити розпочату справу з заміни старих стільців на нові концертні крісла. Була погоджена дата проведення заходу, що письмово засвідчено тогочасним директором КП „Чернігівський міський палац культури” Надією Барабаш. Але у подальшому, з приходом на цю посаду Кирилюка Анатолія Володимировича, вживалися всілякі заходи, які мали на меті завадити проведенню проекту “728″.

В чому полягає сенс такого ставлення до організаторів та учасників проекту “728″ не відомо. Єдиним поясненням Кирилюка було усне посилання на міську владу, а саме на керуючого справами міськвиконкому Станіслава Віхрова, з боку якого, за словами директора йшла вказівка не надавати концертну залу КП у оренду для проведення проекту “728”. Організатори та учасники проекту обурені таким станом справ, та будуть захищати свої права у рамках закону за допомогою відповідних установ.

«Такі недолугі та абсурдні дії окремих осіб є свідченням їхньої безпорадності та професійної непридатності, більше того, такі вчинки говорять про надзвичайно низький рівень людської гідності та моралі. Законодавство України «Про культуру» має на меті забезпечення реалізації і захист конституційних прав громадян України у сфері культури, а саме створення правових гарантій для вільного провадження культурної діяльності і свободи творчості. Тож незважаючи на бажання окремих посадовців порушити конституційні права членів громади, якими є організатори та учасники проекту “728″, будуть вжиті всі необхідні заходи згідно закону, для того, щоб питання оренди було вирішене і захід відбувся на головному концертному майданчику міста», – прокоментувала організатор проекту Оксана Тунік-Фриз.

Наразі колективом проекту було прийняте рішення провести захід у альтернативному місці, а саме в ресторан -клубі “Брюссель”. Благодійною метою проекту стало бажання учасників заходу допомогти коштами на лікування відомому чернігівському музиканту Дмитру Єгорову, який зробив вагомий внесок у розвиток музичної культури Чернігівщини. В програмі будуть представлені відомі пісні минулого, які слухали наші співвітчизники на радіохвилях своїх приймачів. Дійство відтворюватиме радіо-ефір на хвилі 728. Підготовчий процес розпочався з листопада і триває до кінця березня. Всі учасники, а їх 20 осіб, відомі і успішні люди, які готові докладати свої зусилля до спільної благородної мети.


Вашій увазі представлено третій мистецький проект – «На хвилі «728»! Ласкаво просимо!

Проект «На хвилі «728» відбудеться 30 березня 2012 року в ресторан-клубі “Брюссель”. 

Початок о 19.00. Довідки за телефоном: 974411
Організатор – Оксана Тунік-Фриз та Event Studio OTF-Performance.
Режисер – Олександр Норов
Хореограф – Олексій Загоруйко.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.