У Чернігові відбувся мистецький благодійний проект "На хвилі "728"

01 квітня 2012, 21:09
Власник сторінки
0
844
У Чернігові відбувся  мистецький благодійний  проект  На хвилі  728

30 березня 2012 року Чернігівський ресторан-клуб “Брюссель” гостинно відкрив свої двері для проведення культурно – мистецького проекту «На хвилі «728».

Мистецький проект “728″ бере свій початок у 2009 році та за час свого існування об’єднав у своїх колах велику кількість талановитих, небайдужих і творчих особистостей міста Чернігова. Первинною метою проекту стало бажання замінити у Міському палаці культури старі стільці на нові концертні крісла. Загальна кількість місць у концертній залі складає 728, звідти і пішла назва проекту, завдяки якому в Чернігівському палаці культури вже було замінено половину старих стільців на нові, а також придбано нове оформлення сцени. Цьогорічний проект мав би продовжити розпочату справу з заміни старих стільців на нові концертні крісла.

Проте цього року, у зв`язку з постійними перешкодами і заборонами з боку місцевої влади на продовження благочинних традицій у палаці культури, організаторами  проекту було прийняте рішення провести захід у альтернативному місці, а саме в ресторан - клубі “Брюссель”. Учасники проекту зібрались під егідою доброї справи -  допомога коштами на лікування відомому чернігівському музиканту Дмитру Єгорову, який здійснив вагомий внесок у розвиток музичної культури Чернігівщини.

Слід віддати належне організатору та ідейній натхненниці проекту – Оксані Тунік-Фриз, яка змогла створити справжнє свято. Її природна краса, аналітичні здібності та творчий хист у поєднанні з безмежним талантом викликають щире захоплення і гордість. Скільки енергії в очах Оксани Володимирівни! Будь-яке починання, будь-яка творча ідея від початку до її реалізації завжди старанно і бездоганно відшліфовується нею. 

Атмосфера у залі була по-справжньому теплою, душевною і зігріваючою. Це ще раз підтверджує істинний та беззаперечний  факт: коли люди об`єднуються разом  для здійснення благої мети, їх серця наповнюються життєдайним джерелом тепла, що здатне розтопити навіть гостру  хвилю проблем, заборон  і переживань. Спостерігаючи за виступами з-поміж відомих особистостей Чернігова, відчувалась неабияка гордість за те, що кожен виконавець так серйозно і так професійно підійшов до свого виступу. Адже окрім повсякденної важливої роботи, направленої на благо Чернігова, кожен учасник проекту старанно готував свій номер, знаходив час на проведення репетицій, вдосконалював і відточував свій голос аби донести  на крилах своєї душі прекрасну пісню. І це вдалося! Як же ідеально кожен  з учасників зміг перевтілитися в образ! Як же щиро були заспівані такі знайомі усім нам мотиви! В яке ж милозвучне забарвлення огорнулася  кожна пісня! Кожний учасник був неповторним та особливим, і кожен з них подарував частинку своєї душі…

Марина Артюх та Євген Мацак змусили мріяти кожного гостя та переконали у тому, що мрії обов`язково здійсняться! Пісня Юрія Антонова «Мечта» у їх виконанні стала підтвердженням того, що усім нам необхідно бути сміливими у своїх мріях! І тоді вони обов`язково стануть реальністю! А якими чарівними були Марина Артюх та Євген Мацак під час виконання пісні «Piu che puoi» Виконавці  змогли переконати: все що ми маємо у житті – це калейдоскоп миттєвостей, які необхідно плекати у своїх серцях…

Неперевершений  Денис Склярець приємно порадував гостей свята та подарував пісню Вітаса «Звезда». Виконавець настільки проникливо та емоційно передав кожну нотку, кожне слово, що змусив кожного замислитися над тим, що доля кожного залежить від нас самих.

Неймовірним дебютом відзначилась Олександра Стародуб разом з неперевершеним Сергієм Легкобитом. Композиція «Музикант»  у їх виконанні виявилася надзвичайно гармонійною. Така зворушлива пісня  змусила слухачів озирнутися в минуле, доброю думкою згадати про щось світле та вічне, і крадькома витерти підступну сльозу. Виконавці виплекали у пісні стільки душі, стільки емоцій, стільки переживань, що у поєднанні з гармонійними сценічними образом їм не можна було не повірити.

А от Андрій Дєрзкий поділився тим, що необхідно бути чіткими у своїх переконаннях, не одягати маски та завжди бути собою. Пісня В. Висоцького «Я не люблю» у його виконанні як раз і стала відображенням його переконань. Справді, з ним важко не погодитися: адже тільки тоді, коли ми навчимося бути  чесними із собою – тільки тоді нам буде простіше йти по життю та сміливо розрізняти фальш від правди.

Особливим став виступ Олександра Литвиненка «Огонек». Б. Гребенщиков, один з батьків та засновників  рок-музики, мав би пишатися такою креативною подачею своєї композиції, бо її всепоглинаючий зміст ще довго буде знаходитися у тенетах нашої буденності. Виконавець з особливим творчим злетом підійшов до створення реквізиту до свого виступу та не залишив байдужим жодного гостя свята.

І це далеко не всі виконавці, яки подарували гостям відчуття неймовірного свята...

Завершила святковий вечір заслужена артистка України, неперевершена Марина Гончаренко. Вкотре переконуємося, наскільки артисти можуть так зворушливо доносити до слухача Життя неперевершеної пісні.  Скільки емоцій! Скільки Душі! Скільки Справжніх почуттів! Виконавиця плекає в своєму серці кожну нотку своєї пісні та довершено передає її глибокий задум не тільки  словами, а й  посмішками, сльозами, думками і переживаннями.

Проте час був невблаганний, і все прекрасне, чомусь, так швидко закінчується.  «На хвилі «728» - надзвичайно  важлива  і непересічна подія. Це живий і справжній, досконалий і цікавий проект не тільки для нашого міста, але й для нашого майбутнього. Адже плекаючи добре, щире та вічне, людина стає добрішою і  мудрішою. Вона починає помічати всі відтінки навколишнього світу, відволікатися від буденності, робити свій посильний внесок у добрі справи. І як же приємно бачити, що довкола є такі люди, яким не байдужі проблеми інших. Хочеться сподіватися, що після закінчення проекту кожна людина, яка стала свідком такої чудової події, відчує життєдайне джерело щирого і простого щастя, синьоокої свободи і душевного злету. Відчує себе частинкою того прекрасного, що об`єднало нас того святкового вечора, повірить у диво, відпустить свої почуття на поклик світлого і доброго, на поклик вічної і душевної мелодії.

І тільки тоді, коли ось такі прекрасні і дивовижні зміни відбудуться у душі кожного з нас, коли в наших серцях звучатиме вічна і добра ПІСНЯ – тільки тоді ми зможемо змінити на краще весь навколишній світ.


Над проектом «На хвилі «728» працювали:

Організатор – Оксана Тунік-Фриз та Event Studio OTF-Performance.

Режисер – Олександр Норов

Хореограф – Олексій Загоруйко



 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.