Що таке правда?

27 квітня 2012, 14:19
Власник сторінки
викладач теології
0
994
Що таке правда?

"Говорить до Ісуса Пилат: Що є правда?" Ів. 18:38

Це питання лунає віками. Люди запитують у друзів, рідних, сусідів, а сьогодні навіть у пошукової системи Google. Хтось бачить правду в друзях, хтось в сім’ї, хтось в чесній роботі, інший в розвагах, ще хтось – у грошах, владних повноваженнях та визнанні.

Понтій Пилат, намісник римського імператора в Юдеї, теж шукав правду. Шукав її всюди, та ніде не знаходив. Хоча й мав достатньо влади, зовсім не думав про гроші, мав доступ до будь-яких земних утіх.

А Правда одного звичайного дня стояла перед ним. Свята, безгрішна, і така доступна. "Промовляє Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене" Ів. 14:6.

Так буває і з нами. Після довгих безрезультатних пошуків волею долі ми раптом опиняємося так близько біля Правди. Здається, тільки простягнути руку, впасти до Її ніг,щиро обняти та розповісти про все, що роками гнітить душу…

Та Пилат залишився стояти. Стоїмо і ми. Разом із ним вмиваємо руки, разом із ним оправдовуємося: "Не переконав. Недостатньо доказів. Важко в таке повірити".

Говорять, останні дні свого життя Понтій Пилат провів на власній дачі в Альпах. І щодня, аж до смерті, здійснював один і той самий обряд – вмивав руки…

Правда сьогодні стоїть біля тебе. Її ім’я – Ісус Христос. Тільки простягни руку!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: правда,Ісус Христос,Пилат,сенс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.