Літо круглий рік

11 травня 2012, 06:39
Власник сторінки
Архітектор, дизайнер, декоратор.
0
684
Літо круглий рік

Оскільки нам хочеться відчувати літо у своєму інтер’єрі за будь-якої пори року, в допомозі стануть прості дизайнерські прийоми, використавши які , можна додати новизни та свіжості своєму оточенню.

Україна знаходиться в географічній зоні помірного клімату. Через це літо кожного року буває різним, хоча останніми роками спостерігалися тенденції до високих температур і посушливих періодів. Та, незважаючи на це, ми однаково хочемо і чекаємо знову його одного – літа… Цьогоріч весна була пізньою і всім так хотілося тепла, свіжості, відпочинку та відчути себе, хоч ненадовго, десь на берегу моря чи у теплих країнах… Та проводячи багато часу на роботі а потім, ввечері – вдома, не завжди вдається отримати повне задоволення від приходу тепла, весни та літа. Психологи радять оновлювати свій інтер’єр раз на рік, а оскільки нам хочеться відчувати літо у своєму інтер’єрі за будь-якої пори року, в допомозі стануть прості дизайнерські прийоми, використавши які, можна додати новизни та свіжості своєму оточенню.

В залежності від бюджету та планів щодо ремонту, можна застосовувати різні прийоми, - від найпростіших до найскладніших. Цього року в інтер’єрі особливо актуальні теплі кольори – відтінки жовтого, коричневого, зеленого, поменше синього, білого. При виборі ламп також варто обирати “тепле” світло, на його фоні обрані фарби не втрачатимуть свого забарвлення. Популярним стає прийом тонування скла зі застосуванням різних матеріалів – тонованих кольорових плівок чи фарб, а палкі поціновувачі використовують і завжди актуальні вітражі  – компонуючи кольорові елементи на свій смак, можна досягти цікавих ефектів, змушуючи сонячне проміння, незалежно від пори року та температури повітря, щоразу кольорово заглядати у ваш інтер’єр.

Альтернативою тонування вікон є використання різноколірного світла та підсвічування за допомогою RGB -світодіодних стрічок та елементів. Втім, цей вид декорування інтер’єру милуватиме око тільки у темну пору доби, тоді як експерименти з тонуванням скла дають ефект лише протягом світлового дня.

Звернути увагу варто також на декорування стін свого приміщення. Цікаво і динамічно виглядають фотографії (як варіант – картини, але живопис на порядок дорожчий, через що піддається змінам значно рідше) із зображеннями моря, піщаних пляжів, морських жителів та рослин – їх можна щороку замінювати, налаштовуючись на довгоочікувану відпустку або навпаки, вивішувати фото з місць попереднього відпочинку. Фотографії при цьому повинні мати великий формат, бути гарно художньо опрацьовані та зображати естетично привабливі сюжети. На столі доцільно поставити красиві великі вази і щодня заповнювати їх свіжими фруктами.

Популярними зараз стають рішення щодо розширення віконних отворів (до максимального розміру – від землі до стелі), відмова від засклення балконів та лоджій – це дає змогу майже удвічі збільшити інсоляцію приміщення, що, за твердженням психологів, сприяє хорошому настрою та підвищенню працездатності людей. Якщо ж у вас все-таки є засклена площа балкону, звільніть її нарешті від непотрібного мотлоху і використайте у правильному напрямку – облаштуйте там… зимовий сад! Щільно заставивши приміщення вазонами з гарними великими екзотичними рослинами, ви матимете свій зелений куток кожної пори року та за будь-якої погоди. У цьому зеленому кутку можуть жити і ваші друзі” – канарейки, папуги, амадини, хом‘ячки, черепахи, шиншили чи інша невелика живність. Ну а інтер’єр вашого офісу чи помешкання у будь-яку пору року прикрасить великий кольоровий акваріум.

Бажаємо усім читачам приємного літа та вдалих архітектурних рішень. Пам‘ятайте – вкладаючи гроші у своє оточення, ви робите пряму інвестицію в себе.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.