Запитання Христа

20 травня 2012, 20:04
Власник сторінки
викладач теології
0
558
Запитання Христа

- А ви за кого Мене маєте? – це запитання Господа розділило реальність учнів на період до відповіді та після неї.

"І сталось, як насамоті Він молився, з Ним учні були. І спитав Він їх, кажучи: За кого Мене люди вважають?"

Лк. 9:18

 

Ісус не часто запитував щось у людей. Новий Заповіт містить декілька Його питань, в одному з яких Спасителя цікавила думка людей про Нього. "Одні вважають за Івана Христителя, а ті за Іллю, а інші, що воскрес один із давніх пророків", - учні були щирими, висловлюючи загальну думку євреїв і сподіваючись не відповідати на пряме питання.

Та Христа більше цікавила відповідь майбутніх апостолів.

- А ви за кого Мене маєте? – це запитання Господа розділило реальність учнів на період до відповіді та після неї.

Мовчанка. Чоловіки, які щойно бачили, як Ісус п’ятьма хлібами та двома рибками нагодував п’ятитисячний натовп, розгубилися. Здається, це питання стало для них несподіванкою. Всі були впевнені, що Він - чудотворець, один з найбільших пророків, Якого ще не бачив Ізраїль, Йому коряться легіони демонів, Він – великий вчитель, Якому навіть підвладна смерть, Назарянин – прекрасний проповідник, Якого з захопленням та заздрістю слухають книжники і фарисеї, та що й казати, Христос – справжня зірка в країні та далеко за її межами. І все ж, яка відповідь буде правильною і що відповісти Христу учні не знали… Тому й мовчали.

Мовчав і Петро, та враз підняв голову, оглянувся і вигукнув: "Ти Христос, Син Бога Живого!" (Мт. 16:16). Учні переглянулися між собою. А очі Симона сіяли і всі побачили - вчорашній рибалка отримав відкриття!

Господь назвав Петра блаженним і пояснив звичайним людям, що найбільше щастя, про яке будь-хто тільки може помріяти, - це відчути неземний дотик неба, коли свідомість починає розуміти вічну істину, а серце відчуває духовне єднання з Богом: "Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець" (Мт. 16:17).

Запитання Ісуса лунає й сьогодні і знову розділяє реальність людини, до якої воно звучить: "За кого ти вважаєш Мене?".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Ісус Христос,питання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.