Переслідувач знищений

24 травня 2012, 09:30
Власник сторінки
викладач теології
0
439
Переслідувач знищений

Люди не зауважили зміни на краще у твоєму характері? Давній друг підозрює у зраді? Чи може батьки так і не повірили, що Христос радикально змінив твоє життя?

"І побачили Йосипові брати, що вмер їхній батько, та й сказали: А що як зненавидить нас Йосип, і справді верне нам усе зло, що ми йому були заподіяли?"

Бут. 50:15

 

Люди не зауважили зміни на краще у твоєму характері? Давній друг підозрює у зраді? Чи може батьки так і не повірили, що Христос радикально змінив твоє життя? Або ще гірше: рідна сестра, якій ти пробачила негідний вчинок та ще й пожертвувала чималу суму грошей, всеодно очікує на помсту від тебе?

Не розчаровуйся, Йосип теж знає, як неприємно буває в таких випадках. Дивлячись на рідних братів, враз він побачив давні події свого непростого життя: їхню зраду та заздрість, сирий рів, виснажливу подорож до Єгипту, нелюдське ставлення та зверхні погляди торгашів на ринку рабів, публічну тюрму та виснажливі роботи… Гіркий клубок підкотився до горла. Двох людей, яким Йосип найбільше довіряв та в присутності яких відчував затишок і безпеку, вже немає в живих: мама померла давно, а з батьком попрощався декілька місяців тому…

Володар країни пірамід відігнав сумні думки. Перед високим троном стояли одинадцять євреїв, які боялися за власне життя. На його місці вони б не довго думали, що вчинити із зрадником. Але теперішній цар Єгипту зовсім не такий - в його серці живе Бог. Милуючий Бог, добрий Бог. Бог, Який за декілька тисяч років плакатиме, дивлячись на нерозкаяні серця дорогих та рідних для Нього людей, Бог, Який з любов’ю заглядатиме в озлоблені обличчя первосвященника та його свити, Бог, Який покірно обітре слину насмішників зі свого лиця, не вимовивши й слова погрози чи нарікання.

Йосип любив братів, які зовсім не знали справжніх поривів його душі. "А Йосип промовив до них: Не бійтеся, бо хіба ж я замість Бога? Ви задумували були на мене зло, та Бог задумав те на добре, щоб зробити, як вийшло сьогодні, щоб заховати при житті великий народ! А тепер не лякайтеся, я буду утримувати вас та дітей ваших! І він потішав їх, і промовляв до їхнього серця" Бут. 50:19-21.

Любов сильніше зла, прощення сильніше помсти, а жахливе минуле вже не має влади над тобою. Навіть якщо ніхто цього не зауважив, пам’ятай, Господь про це знає!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Бог,проблема,державна зрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.