Ані Лорак, «розкажи мені, чому» переспівала свій хіт російською?!

17 липня 2012, 15:48
Власник сторінки
журналіст
0
626

Їду в маршрутці, чую з динаміків знайому мелодію, але не впізнаю слів. Прислуховуюся. Та це ж Ані Лорак переспівує російською свій хіт «Розкажи мені»! Прикро мені, українцю, стало це чути.

От в чому була необхідність російського перекладу? Для російськомовних в Україні? Невже вони такі дурні, що не «врубаються»? Чи це версія на експорт, спеціально для росіян, щоби їм було зрозуміліше?

Але ж навіть папуга породи жако за прізвиськом Семен Семенович, який став героєм Інтернету, проспівавши цю пісню - і то докумекав. Без ніякого перекладу. Та й чи перекладають росіяни для нас українською свої пісні? Хіба був хоча б один прецедент? То чому ми маємо це робити?

Ну чому б не популяризувати українську пісню, а з нею і мову, в тому числі і за межами країни? Так і хочеться запитати в самої Ані Лорак: «розкажи, чому?»


Хоча пісня перекладена задовго (наскільки я розумію. Може помиляюся?) до по-бандитськи проголосованого жорстоко дискримінаційного по відношенню до Рідної Мови законопроекту Колесніченка-Ківалова, набуття хітом російськомовної версії повністю відповідає ініціативі депутатів-українофобів.

Може співачці не варто зупинятися лише на російській, а спробувати переспівати свій хіт ще понад півтора десятком мов, пропорційно кількості потенційно регіональних?

 «Розкажи мені,
Чому на серці жаль?
Казка не про нас,
На жаль, на жаль, на жаль
...»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.