Ярослав Гінка: «УДАР» – надійний бастіон опозиційних сил»

19 липня 2012, 13:47
Власник сторінки
Депутат Львівської міської ради. Голова ЛОО політичної партії «УДАР».
0

Ми вже звикли і навіть до певної міри змирилися з тим, що у передвиборній боротьбі, як на війні, усі засоби годяться.

Ми вже звикли і навіть до певної міри змирилися з тим, що у передвиборній боротьбі, як на війні, усі засоби годяться. Однак завжди прикро вражає той парадоксальний факт, що найзапекліше протистояння  відбувається не між представниками полярних політичних таборів, а саме між ідеологічно близькими політичними силами. Адже близькість ідеологічних позицій означає, що боротьба точиться за тих самих виборців, а відтак політики, котрі за певних умов могли би опинитися в одній команді, перетворюються на найзатятіших конкурентів.

 

Створення КОДу дозволяло сподіватися, що опозиційні сили виступлять єдиною командою, але невмолима логіка передвиборної боротьби призвела до протистояння в опозиційному таборі. Як не прикро, але цей процес почався саме з Львівщини, базового регіону опозиції. Спершу обласні осередки «Батьківщини», «Фронту Змін» і «Свободи» підписали Угоду про спільні дії під час виборів, до якої не включили інших учасників КОДу, відтак ці ж сили відмовилися підписати «Порядок визначення єдиного кандидата в народні депутати України від опозиційних сил Львівщини», розроблений львівським КОДом.

 

Усією своєю поведінкою зазначені партії намагалися продемонструвати власну монополію на  політичне представництво жителів Львівщини.  Однак вони не врахували, що виборці можуть мати – і таки мають! – власну думку. А останні соціологічні опитування, проведені у Львівській області, демонструють відчутне зростання популярності  партії «УДАР» Віталія Кличка. Вочевидь, саме це й спонукало політичних опонентів до викидів чорного піару на адресу ударівців. Зокрема лише за останній тиждень зявилась низка статей з, м’яко кажучи, вельми критичним аналізом кандидатів на мажоритарні округи від партії «УДАР», а також було розклеєно листівки з відвертими наклепами на відомого журналіста Дмитра Добродомова, який є представником команди Кличка у Сихівському виборчому окрузі.  

 

Мабуть, не варто спеціально говорити про недоречність та згубність «вогню по своїх», замість того, щоби зосередити усі сили на боротьбі проти злочинної влади; зазначимо тільки, що якби замість друкування та поширювання листівок проти Добродомова виготовили агітаційні плакати проти Януковича або ж на захист української мови, то, напевне, такі дії принесли б значно більше користі для спільної справи.

 

Ми розуміємо, що в запалі політичної боротьби людям нелегко тверезо оцінити ситуацію, а тому не сподіваємося переконати когось чи терміново підвищити його рівень політичної культури. Однак все-таки спробуємо достукатися до наших соратників-опонентів, щоб пояснити чому «УДАР» – не та партія, яку слід поборювати, а також ще раз пояснити виборцям Львівщини позицію нашої політсили.

 

Насамперед «УДАР» був, є і надалі буде надійним бастіоном опозиційних сил.

Опозиція може перемогти лише тоді, коли її підтримає більшість населення України – це аксіома. Відтак перед нами стоїть завдання залучити у свої ряди максимальну кількість громадян, невдоволених бандою Януковича. Не секрет, що чимало противників нинішнього режиму все-таки з ідеологічних міркувань не готові голосувати  за «Фронт Батьківщини» чи «Свободу». Партія «УДАР» значною мірою розраховує саме на голоси таких виборців. Вона об’єднуватиме тих, для кого основними цінностями є Україна, свобода, правда, дія, а пріоритетами – самореалізація, самоорганізація та самоврядування. Наша ідеологія – це політика підтримки діяльних людей, але водночас і захисту тих, хто в силу різних причин не може про себе подбати. «Ми кажемо «так» ринковій економіці, але ми кажемо «ні» ринковому суспільству!».  «УДАР» об’єднує тих, хто дбає про зняття обмежень на шляху приватної ініціативи, але також захищатиме людей від свавілля чиновників і товстосумів.

 

 «УДАР» – чи не єдина політична сила, яка продемонструвала, що не на словах, а на ділі є відкритою для люстрації.

Ми тісно співпрацюємо з рухом «Чесно!». Списки кандидатів, опубліковані нашою партією, може не є досконалими, але вони ще не є остаточними. Ми виставили цих людей на суд громадськості і готові зняти тих, хто не пройде горнила народної люстрації. «УДАР» також готовий до переговорів щодо визначення єдиного кандидата від опозиції за мажоритарними округами і якщо наш представник матиме нижчий рейтинг, зняти його на користь іншого кандидата від опозиції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.