"ДиплоМАТЬ его так". За Грищенка хамовитий стиль українського МЗС став нормою

02 вересня 2012, 10:48
Власник сторінки
журналіст
0
437

Цей стиль є чимось середнім між російським і білоруським зразками. Зовнішньополітичне відомство України у спілкуванні з ЄС стає дедалі менш дипломатичним.

 Коментуючи судове рішення відносно відхилення касаційної скарги у справі Тимошенко, посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, зауважив, що це значно ускладнить подальшу євроінтеграцію України, зокрема стане на заваді підписанню угоди про Євроасоціацію.

Українське МЗС не забарилося з реакцією. Там гнівно відповіли, що оскільки термін перебування Тейшейри на своїй посаді наближається до завершення, то українській владі не варто  зважати на його слова. Думки Тейшейри мають хвилювати Кабо-Верде, де він продовжуватиме свою кар'єру, а не Україну - акцентували у відомстві вустами директора департаменту інформполітики МЗС Олега Волошина .

Хвилиночку, а яка, власне, різниця скільки днів залишилося тому в Україні? Він же все одно висловлюється не від себе, позаяк не має особистої позиції. Пан посол представляє Євросоюз. Відтак доносить месиджі і озвучує думки, які притаманні організації, від якої має повноваження. Якби це було не так, то його самодіяльність була б негайно і відповідним чином оцінена тими, хто його сюди, в Україну відрядив.

Так, пан Тейшейра відбуває з України, а що, його наступник буде казати щось інше? Кардинально протилежне? З чого б це? Хіба ЄС змінить свою позицію? Теж саме можна сказати і про українську владу щодо справи Тимошенко та іншим резонансним. То де ж підстави очікувати якихось позитивних змін з боку ЄС? На чому взагалі грунтується неприховано  хамовита відповідь українського зовнішньополітичного відомства? І при чому тут єхидна згадка про Кабо-Верде?

Це злобне "фе" на адресу представника євросоюзу в Україні - поза межами здоровго глузду і виглядає  дурним, тупим словесним хуліганством, що аж ніяк не прикрашає вітчизняну школу дипломатії. "Донецький" стиль просяк собою всю владну вертикаль, всі сфери управління. Не стало виключенням і міністерство закордонних справ.   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.