Енкаведистські пики на Всесвітньому форумі редакторів репресували журналістів

03 вересня 2012, 09:50
Власник сторінки
журналіст
0
435

Шарікови і швондєри від Януковича не пускали представників руху "Стоп цензурі!" на Київський журналістський форум. Бандюковичі у цивільному фільмували протестувальників та шматували плакати.

Заценіть-но весь цинізм моменту: представників руху "Стоп цензурі!" не пускали на Всесвітній форум редакторів ЗМІ, який проходить в Києві, через те, що вони хотіли заявити про утиски свободи слова в Україні й несли з собою відповідні плакати. Журналістам не давали пройти на їхній же професійний захід, присвячений обговоренню актуальних проблем журналістики, серед яких цензура є однією з найголовніших й найчутливіших.

Після суперечок з правоохоронцями у цивільному протестувальникам таки вдалося потрапити на зібрання. Там їх оточили  характерної зовнішності люди в костюмах, всіх зафільмували, в когось таки видерли з рук плакати, які були розгорнуті під час виступу Януковича. А той, не звертаючи уваги на акцію, що проходила перед його носом і в якій брали участь провідні журналісти країни, говорив про... здобутки свободи слова в Україні.

Зокрема, гарант Конституції мовив, що твердження про наявність цензури в країні - помилкове і є проявом стереотипів. Він також наголосив, що з часів СРСР Україна пройшла великий шлях від тотальної цензури до відкритого суспільства. У такий спосіб Віктор Федорович вчергове продемонстрував своє унікальне вміння "почути кожного", цього разу з числа журналістів.

В цьому сенсі запитання Савіка Шустера "Вы будете гарантом свободи слова?" і  тверда відповідь Януковича: "Буду!", що ми чуємо на початку кожного "Шустер-лайф", не сприймається інакше, ніж чорний гумор,  до того ж недолугий. Щоправда,  це аж ніяк не заважає Шустеру цілком комфортно почуватися у званні "заслуженого журналіста", яким його удостоїли Віктор Федорович.

Нескоримим цензурі вдалося засняти й поширити фото співробітників у цивільному, які їм першкоджали. Енкаведистські мордяки говорять самі за себе. В Україну повертається 1937-й...



"...И если есть те, кто приходит к тебе,
Найдутся и те, кто придет за тобой..."
/Наутилус Помпилиус, "Скованные одной цепью"/

 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.