"Кореспондент" проти "Українського тижня"?

10 вересня 2012, 14:22
Власник сторінки
журналіст
0
427

З'явилася інформація, згідно з якою представники медіа-холдингу UMH, куди входить і "Кореспондент", перешкоджають виходу журналу "Український тиждень", зокрема скуповують наклади видання.

"Український тиждень" звинуватив медіа-холдинг UMH Бориса Ложкіна в скуповуванні накладу журналу і перешкоджанні його розповсюдженню.

"№ 36 «Українського тижня» викуповували у реалізаторів представники UMH Group, що належить Борису Ложкіну. Дистрибуторські структури УМХ взагалі досі не розпочали продаж останнього числа журналу" - повідомляє "Тиждень.ua":

"Працівники точок роздрібної мережі розповсюдження періодики в метрополітені повідомили, що масово скуповували примірники №36 Тижня «ті самі люди, що постачають журнал «Корреспондент». Як відомо, «Корреспондент» де-юре перебуває у власності Петра Порошенка, але де-факто управління виданням здійснюють структури Українського Медіа Холдингу (UMHGroup).


Також стало відомо, що деякі дистрибуторські мережі взагалі не розпочинали продажу № 36 «Українського тижня». Зокрема, представники ТОВ «Преса Трейд»(Київ, мережа розповсюдження у супермаркетах) повідомили, що не змогли розпочати реалізацію журналу з «технічних причин», хоча інша періодика в їхній мережі з’явилася вчасно. Працівники фірми «Твоя Преса» (Харків) стверджують, що «номер не вийшов», хоча наклад для харківських реалізаторів також надійшов у належні терміни. Читачі з Одеси повідомляють, що свіжого числа «Українського тижня» немає й у місцевій мережі «Горпресса». Усі згадані дистрибутори контролюють структури UMHGroup Бориса Ложкіна.

Обкладинка журналу й одна з ключових статей № 36 «Українського тижня» присвячені темі маніпуляції в українських ЗМІ та монополізації медіа-ринку. На обкладинці зображені: Віктор Янукович, Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, Петро Порошенко та Борис Ложкін. Про компанію останнього також ідеться у статті «Хто створив маніпулятивну систему ЗМІ»"


Як на мене, то досить несподвівана і цікава новина.

В цій ситуації від Петра Порошенка і Бориса Ложкіна логічним було б очікувати відповідей на оприлюднені звинувачення, а від редакції "Кореспондента" - проведення внутрішннього журналістського розслідування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.