У разі поразки Партії Регіонів на виборах Президент може від неї дистанціюватися

14 вересня 2012, 07:45
Власник сторінки
Политолог, експерт
0
274

Якщо ж Партія регіонів програє на парламентських виборах цієї осені - не здобуде першого місця в партійних перегонах - її платформа може стати занадто завузькою для Віктора Януковича...

 

Парламентські вибори цього року є прелюдією до більш важливих для України президентських виборів 2015 року - вони визначають стартові позиції основних гравців, які мають президентські амбіції. Адже за нинішньої конфігурації влади в Україні, саме пост Президента є визначальним для політичної системи. Після скасування Конституційної реформи 2004 року, прийняття закону «Про Кабінет Міністрів України» та інших ми, фактично, маємо президентсько-парламентську країну в якій думка і позиція Президента є ключовою для роботи як уряду так і парламенту.

Президент Янукович (і це простежується в усіх його діях) намагається об’єднати країну під своїм прапором, апелювати до максимально широких груп українців, орієнтуватися  на «серединну лінію», а не на виключно захід, чи схід. Якщо ж Партія регіонів програє на парламентських виборах цієї осені - не здобуде першого місця в партійних перегонах - її платформа може стати занадто завузькою для Віктора Януковича для перемоги на президентських виборах 2015 року. Адже, у разі коли її електорат звузиться до 20-30% і цієї платформи, вочевидь, буде недостатньо для отримання 51% на виборах.

Тому в адміністрації Президента вже обговорюються сценарії дистанціювання від ПР і створення широкого загальнополітичного громадянського руху під орієнтовною назвою «Янукович-2015», куди увійде і Партія регіонів, і сотні  інших партій та громадський організацій
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,президентські вибори,парламентські вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.