Після перемоги Ромні в України з’явиться шанс змінити свій політичний курс

18 вересня 2012, 08:43
Власник сторінки
Communication group
0
297

Ймовірно наступним президентом Сполучених Штатів Америки стане республіканець Міт Ромні. Принаймні такий результат президентських виборів, які відбудуться 6 листопада нинішнього року прогнозує математ

Ймовірно наступним президентом Сполучених Штатів Америки стане республіканець Міт Ромні. Принаймні такий результат президентських виборів, які відбудуться 6 листопада нинішнього року прогнозує математична модель виборів. Адже саме за допомогою цієї моделі було успішно передбачено усіх переможців президентських перегонів в США починаючи з 1980 року.

Нині ж екс-губернатор штату Массачусетс є популярним кандидатом у президенти від Республіканської партії. За даними опитування Reuters рейтинг Ромні становить 43 % і він поки що на кілька відсотків відстає від діючого президента Сполучених Штатів Барака Обами.

Міт Ромні дотримується консервативних поглядів (рішуче виступає проти абортів, гомосексуальних стосунків та використання в медицині стовбурових клітин) і належить до релігійної громади мормонів, яка відзначається своєю внутрішньою дисципліною. Претендента на найвищу державну посаду в США від республіканців часто називають то політичним опортуністом то релігійним фанатиком.

На підтримку Ромні виступили досить впливові в США люди, зокрема колишній держсекретар Кондоліза Райс, сенатор від штату Арізона Джон Маккейн та голлівудські актори Чак Норріс і Клінт Іствуд.

Але нам, українцям, імпонує те, що кандидат у президенти США Міт Ромні виступає з жорсткою критикою неоімперської політики Росії. Він уже заявив, що пропонуватиме агресивніший тон у перемовинах із нашим північним сусідом і планує приділяти більше уваги проблемам Центрально-Східної Європи. Команда ймовірного наступного очільника Білого Дому вважає кремлівську зовнішню політику загрозою для безпеки США. Сам Міт Ромні з цього приводу висловив наступне: «Володимир Путін назвав розпад радянської імперії великою трагедією. І тому він весь час намагається виправити цю трагедію, підкоряючи собі країни колишнього Радянського Союзу та залякуючи Європу за допомогою енергетичного чинника». А Республіканська партія США розкритикувала останні вибори Президента Росії, назвавши увесь виборчий процес шахрайством.

Зважаючи на такі погляди Ромні в разі його обрання Президентом США, на нас все ж таки чекатимуть геополітичні трансформації у Східній Європі. Про це свідчить той факт, що під час свого європейського турне, він відвідав Великобританію та нашого сусіда Польщу, продемонструвавши таким чином свої геополітичні орієнтири у Європі.

Сподіваємось, що після зміни очільника Білого Дому Україна знову стане для США важливою державою як в політичному, так і в економічному розумінні. Між нашими країнами слід відновити стратегічне партнерство не на словах (як це має місце за Барака Обами), а на ділі. Лише після цього можна буде говорити і про відновлення курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

Про обрання нового політичного курсу нещодавно заявив на прес-конференції в Ужгороді і Віктор Ющенко, лідер об’єднання патріотичних сил (“Наша Україна”, УНП, КУН). “Нам треба обирати новий курс, який дасть відповідь на сучасні виклики”, - підкреслив Ющенко.  

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.