Виборчі наркотики-2012

16 жовтня 2012, 10:28
Власник сторінки
0
181

Не варто чекати змін від теперішніх виборів. Вони не приходяться самі. Як і хвороба наркоманія не загоюється сама по собі. А всі українці інфіковані саме наркоманією брехні та обману.

У  розвинутих країнах депутатів обирають за ідеологію, виборчу програму та зроблені справи. А у нас що? Які з кандидатів роблять ставку на ідеологічність та практичність виборчих програм? Отож бо! Виборчі програми пишуться максимум за півдня з набору популіських обіцянок та загальних фраз. Бо самі кандидати більш ніж переконані, що ніхто крім канцеляристів ЦВК ту програму читати не буде. Та й справді – вони праві? За яким критерієм обирають виборці – партійна приналежність, розкрученість кандидата, кількість реклами, навіть кількість подарунків та прямий підкуп…

  Скажете люди не навчені і не знають що роблять? Знають, ще й як знають! Не перший бо рік їм невпинно розповідають по важливість голосів. Та виховані совком виборці сприймають їх так само як і колись ваучери – не потрібні шматки паперу, які можна продати гривень за 50.

 Щось не дуже схоже на демократію? Певно що так! Демократичні вибори? Я вас прошу – гра в карти, де всі готові махлювати і продаватись. Майже всі. І брешуть усі.

 В основі демократичних виборів  - ідея і мета кандидата, яка має знайти підтримку  виборців. А які у кандидатів ідеї? Що спадає на думку перше — власне збагачення, лобіювання бізнесу, лобіювання впливу, жага влади. Проте з таким гаслами йти до народу не можна. Тому й придумують евфемерне "підняття села", "порятунок України", "повернення народу" і картинка, щоб "покрасівше", щоб зачіпала.

 А що електорат? Хіба він не знає істинних намірів кандидатів? – Знаю. Навіть більше, тихо заздрить. І намагається увірвати від всього процесу свою вигоду – попрацювати агітатором, спостерігачем, продати голос. Тут і зараз.

 Урвати свій куш негайно та отримати задоволення – без зволікань. Байдуже, що буде далі з країною, містом, селом…

 На жаль не пам`ятаю хто з відомих сказав: "Влада – це наркотик, який політики купують у народу за народні ж гроші".

 Ситуація України не виняткова, а типова. Таке історія бачила тисячу разів. Бачить і зараз… у країнах третього світу. Може й недарма міжнародні експерти визнали Україну країною третього світу. Ми наскрізь інфіковані наркотичною залежності брехні. Абсолютно всі…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.