В мінорі від "Менори"

18 жовтня 2012, 10:58
Власник сторінки
журналіст
0
236

В українському місті на Дніпрі єврейська "Менора" зметнулася в небо 22 поверхами. Попіклуватися про подібний український центр в колисці козацьких традицій виявилося нікому.

В умовах роздмухуваної владою войовничої українофобії в Україніреалізація надвеличного єврейського проекту виглядає суперечливим актом з точки зору як етики міжнаціональних відносин, так і людської моралі.

Стан українства в Дніпроптеровську - ще один яскравий прояв національної катастрофи, якої зазнала Україна. Населення є жертвою цілеспрямованої політики русифікації і гноблення всього українського. Але чи не найприкрішим є те, що воно саме (українство), на жаль, великою мірою не розуміє та не відчуває своєї ущемленості, бо вже давно відірвано від українського коріння й змирилося з цим.

Роки червоного терору, Голодоморів і репресій зробили свою чорну справу, витравили з генетичної пам'яті українців національну свідомість і гордість, бажання та спроможність бути українцем, жити шануючи й захищаючи своє, пишаючись ним.

Нині, як би це не було гірко констатувати, але українство в місті залишається глибоко і серйозно національно травмованим. А відтак потребує від співвітчизників інших національностей розуміння цієї делікатної ситуації, адекватного її сприйняття та щирого співчуття. То як же можна возвеличувати себе на тлі національного зубожіння української громади?

На наших вулицях бовваніють пам'ятники комуністичним диктаторам, катам українського народу, чужинцям, що несли українцям знущання і смерть. До нестями комуно-совковий у топоніміці Дніпропетровськ і без того заполонений не просто чужими, а ворожими для українського серця і душі символами. Поки вони не знесені, а замість них не встановлені пам'ятники українським національним героям та інші українські культові споруди, з таким грандіозним єврейським центром можна було б і зачекати.

За таких умов дуже важко розділяти радість від зведення надрозкішного єврейського центру.
Натомість, мимоволі посилюється відчуття того, що живеш "на рідній не своїй землі". Хоча це не лише від "Менори", а, головним чином, від всього, що йде від Януковича і його айнзац-команди з винищення українського в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.