Веб-камери будуть мати великий вплив на явку різних категорій виборців.

19 жовтня 2012, 14:34
Власник сторінки
0
318
Веб-камери будуть мати великий вплив на явку різних категорій виборців.

А з нею і на результати виборів. Через веб-камери за опозицію прийдуть проголосувати одні, які б без них не прийшли, але побояться прийти інші.

В росіян можливо є статистика, як веб-камери змінили явку різних категорій виборців і висновки, як вони вплинули на результати виборів.

В Росії за виборами спостерігали 3,5 млн. користувачів інтернету – взамін запланованих 25 млн. Тобто близько 2% населення. Переглянувши 7,9 млн. трансляцій.

Частка активних користувачів інтернету в Україні досягла 30% населення, а можливість користуватись інтернетом має приблизно 50% населення.

Тому в нас показники можуть відрізнятись з поправкою на різницю частки активних користувачів і різницю виборчих компаній - зацікавленість виборами і віра в прозорість самих виборів.

Найбільш активними були користувачі Москви і Московської області - 914 тис. користувачів, або 26%. В Пітері і області їх було – 308 тис., або 9%. В Краснодарському краї – 112 тис., або 3%.

В нас це будуть Київ і область, великі міста де найбільше користувачів інтернету, але такого контрасту думаю не буде.

При цьому найбільша кількість відеотрансляцій прийшлось на дільниці Москви 3 млн. трансляцій, на Чукотський автономний округ – 2, 1 млн. трансляцій і на дільниці Чеченської республіки – 1,3 млн. трансляцій. Найпопулярнішим став виборчий округ N 49 в одному з сіл Чечені.

Чи буде в нас таке село? В нас крім Києва зацікавили й інші  великі міста і не лише в нас.

Явка молоді на минулих виборах була 20%. Тому політики, які зможуть переконати молодь прийти на вибори, використовуючи веб-камери, як аргумент на користь прозорості проведення виборів зможуть суттєво покращити свої результати. А ті хто розповідав протилежне свій рейтинг суттєво не збільшать, а на рейтинг регіоналів невідомо як це вплине.

Частина виборців не піде на вибори через страх перед камерами, яких бояться навіть деякі політиків. Як я і передбачав частину вже залякують тим, що влада через відеокамери проконтролює, як хто голосує, з усіма витікаючи ми з цього наслідками. Іншу частину і лякати не потрібно і їх достатньо, як в селах так і в містах, це переважно ті хто не голосує за владу, а за опозицію побоїться прийти проголосувати.

Тому опозиції варто пояснити своїм виборцям, що веб-камери призначені для зйомки з малих відстаней і технічно не здатні показати текст на бюлетенях в приміщенні, тим більше, що камери не спрямовані на кабінки для голосування.

Інша частина, тих кого веб-камери переконали в можливість більш відкритих виборів навпаки прийде проголосувати і це переважно ті хто захоче проголосувати за опозицію. Тому через веб-камери за опозицію побояться голосувати одні, але прийдуть проголосувати інші, які б без веб-камер не прийшли. Якщо це цікавить, їх спостерігачі мажуть порахувати явку молоді на участках і порівняти її з результатами виборів.

Будуть і ті хто на вибори прейде лише з цікавості до веб-камер, або щоб просто передати комусь привіт через мережу, але вони будуть голосувати, як за одних так і за інших. Правда переважна більшість боїться веб-камер.

http://friends.kz/uploads/posts/2012-03/thumbs/1331021607_screenshotselection2-39.jpg

Можливо цього разу не буде черг, які інколи створювались штучно і не давали проголосувати молоді, яка не хотіла в них стояти.

http://img.tyt.by/n/fotofact/05/e/584297296.jpg

Будуть і ті хто спостерігаючи з за виборами в інтернеті забудуть проголосувати, або їх цей процес не зацікавить, але їх буде дуже мало.

http://s.spynet.ru/uploads/images/0/5/3/9/9/5/2010/04/07/d4fd2e.jpg

А деякі політики, яких не будуть показувати в день виборів по телебаченню зможуть пропіаритись в мережі, розказавши де і коли вони будуть голосувати.

http://img.tyt.by/n/fotofact/04/f/skrinshot_vybory_584355632.jpg

А взагалі може бути цікаво. ) Головне щоб вибори не перетворились в шоу. (

http://friends.kz/joks/1148229375-veb-kamery-na-vyborah-v-rossii.html

http://news.nado.ua/images/stories/nado/Sobitia/3/web.gif
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.