У Шустера СБУ і міліції подякували за вибухи в Дніпропетровську

20 жовтня 2012, 09:41
Власник сторінки
журналіст
0
251

Гості студії віншували правоохоронців за високий професіоналізм у розслідуванні терактів, а також за те, що СБУ не звинувачує в цих злочинах опозицію.

Професійність СБУ і міліції стала лейтмотивом першої частини передачі. Чесно кажучи, така висока оцінка виглядає більше ніж сумнівною. Позаяк справжня професійність спецслужби проявляється у вмінні грати на випередження, тобто викривати зловмисників і запобігати терактам, унеможливлюючи людські жертви та руйнації. У Дніпропетровську ж внаслідок спрацювання закладених в урни пекельних пристроїв постраждало три десятки осіб.

Це якщо ми говоримо про "класичний теракт", а не щось інспіроване самою владою в "найкращих" путінсько-лукашенківських традиціях.Бо відразу ж після вибухів, що прогриміли на трамвайних зупинках міста, недвозначні натяки на можливу причетність опозиції до організації злочину, класифікованого спецслужбами як теракт, прозвучали як від Януковича, так і голови СБУ Калініна.

Чи не виглядає так, що учасники ток-шоу палко аплодували службістам за те, що їм не вдалося повісити цю справу на опозицію, попри неабияке бажання й спроби це зробити?

І взагалі, замість того, аби не зрозуміло за що хвалити СБУ, краще б поговорили про те, чому один з "терористів"  розпочав голодування, до якого потім приєднався ще один заарештований по цій справі. І чому настільки розбігаються дані з приводу причини голодування: самі обвинувачені кажуть, що в такий спосіб вони протестують проти порушень і фальсифікацій у веденому проти них слідстві, а прокуратура розповідає, що це голодування - ...заради схуднення і пост для спілкування з Богом.

Принаймні таке пояснення голодуванню Віктора Сукачова дав заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Ричка. На волі не хотілося худнути, а за гратами раптово закортіло позбутися зайвої ваги? Дивно. А як тоді пояснити приєднання до головного обвинувачуваного його приятеля куди скромнішої комплекції? Чи це виключно через релігійні мотиви? Одначе  у Шустера не стали загострювати на цьому уваги, згадавши про голодування і реакцію прокруратури лише мимохідь.
   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.