У Дніпропетровську спостерігачів з Данії пригощали в маршрутці пиріжками

29 жовтня 2012, 15:37
Власник сторінки
журналіст
0
187

В черзі за бюлетенями чоловік тримав не одне запрошення, а цілу купу. Зроблені зауваження про порушення були проігноровані.

Проживаю в одному кінці міста, а прописаний в іншому, тому на свою виборчу дільницю їхав через весь Дніпропетровськ, з правого берегу на лівий.

 В одній з маршруток надибав молодих людей в однакових синіх куртках з емблемою на спинах, які жваво спілкувалися англійською. Разом з ними були дві дівчини – перекладачки. Одна з пасажирок, жінка поважного віку, запитала, чи це часом не спостерігачі, на що отримала стверджувальну відповідь.

 -         А звідки саме? – поцікавилась вона.

-         З Данії, - відповіла їй перекладачка.

 -         А-а… молодці, що приїхали, - задовольнилася українка.

 Чомусь наші господині думають, що раз хтось прибув здалеку, навіть з ситої Європи, то він неодмінно має бути голодним, а значить його обовязково слід нагодувати. Такий самий рефлекс спрацював і в цієї пані і вона пригостила закордонних гостей пиріжками. Ті із задоволенням скуштували, подякувавши за проявлену турботу.

 Народна дипломатія продовжилася зясуванням географічних деталей.

 -         Данія… Данія. Гм, а де це? – запитала частувальниця. – Це ближче Німеччини чи далі?

 Відповідь перекладачки ошелешила. Виявляється, вона не знає, бо… ще не розпитувала про це візитерів.

 Оце так…

 -         Данія – це на північ від кордону Німеччини, ці країни сусідки, - підказав я, виходячи з маршрутки.

Не знаю, чи знали датчани щось про Україну і де вона знаходиться до того, як прибули сюди в якості спостерігачів та з якими враженнями повернуться додому, але точно будуть в курсі, що тут в маршрутках смачно годують.

В мене ж на виборчій дільниці «рука не здригнулася змінити все» на користь українців. Так само проголосували і мої родичі в складі чотирьох осіб, що мають право голосу.

А мати стала свідком того, як один чоловік на реєстрації для отримання бюлетеню стискав у кулаці цілий згорток запрошень. Причому не робив з цього секрету.

Зроблені зауваження про можливі порушення були проігноровані. За мить до чоловіка хтось підійшов та кудись тихенько відвів. Вірогідно, той проголосував пізніше. І не лише за себе.

Інцидент трапився на дільниці у смт Ювілейне Дніпропетровського району, округ №29.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.