Голоси за "Свободу" - це сигнал SOS про порятунок українців як нації

01 листопада 2012, 12:36
Власник сторінки
журналіст
0
263

Експертна думка пояснює успіх "Свободи" протестним голосуванням виборців проти влади, бажанням оновлення опозиції і Верховної Ради, а також відсутністю в бюлетені графи "проти всіх"

Загалом можна було б погодитися, але не без зауважень та доповнень. Особливо щодо голосування за "Свободу" замість графи "проти всіх". Зокрема, таку думку на круглому столі, присвяченому підсумкам парламентської кампанії, днями озвучив політтехнолог Тарас Березовець.

А чому б тоді "противсіхам" не було проголосувати за Партію пенсіонерів чи, скажімо, Радикальну (Ляшка), або якусь з трьох "зелених"? На яких підставах саме "Свободу" вважають таким собі замінником графи "проти всіх"? 

Виборець, налаштований проти всіх, а значить той, що не знаходить в бюлетені нічого достойного і навіть своєї улюбленої графи, у день голосування йде на дільницю (хоча міг би і вдома залишитися) та ставить позначку напроти такої специфічної, ідеологічної партії? Чи не дивно? Хіба це не випадає з логіки і природи "противсіхства"?

Для "противсіхів" більш логічно було б проглосувати, що називається, "по приколу" за щось таке пришелепкувате, легковажне і аморфне, на зразок"партії любителів пива" чи ще якоїсь там зарази, того ж Ляшка наприклад. Оце була б позиція справжнього "противсіха".  


Одначе голосування за "Свободу" - зовсім не з цієї опери. Тому особисто я схильний трактувати  успіх "Свободи" проявом підйому національної свідомості українців, пробудження громадянської і  людської гідності. А цьому неабияк посприяла як Партія регіонів своїми регулярними плювками в українську душу, так і національно-демократична, ліберальна опозиція через неспроможність чинити дієвий опір войовничій українофобії, національному і соціальному гнобленню українців.

У нації прокидається інстинкт самозбереження. Це поклик крові. Можливо, ці імпульси йдуть на рівні підсвідомості й не вповні усвідомлюються самими громадянами, багато з яких живуть у зросійщених регіонах і самі російськомовні. Але російськомовність - не російськоментальність. Наші гени промовляють хто ми, звідки і якого роду - УКРАЇНСЬКОГО!
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.