На Установчому з'їзді адвокатів Ви започатковуватимете нову еру адвокатури

03 листопада 2012, 21:51
Власник сторінки
0
1084
На Установчому з їзді адвокатів Ви започатковуватимете нову еру адвокатури

Відкрите звернення адвоката Вадима Хабібулліна до Установчого з'їзду адвокатів України - щодо права голосувати делегатами від тих регіонів, які допустили порушення і є суб’єктами позовних проваджень

 

 

Відкрите звернення

адвоката Вадима Хабібулліна

до Установчого з'їзду адвокатів України

 

- щодо права голосувати делегатами від тих регіонів,

які допустили порушення і є суб’єктами позовних проваджень (спорів)…

 

 

КОМУ:

(!)   Делегатам Установчого з'їзду адвокатів України

(!)   Кваліфікаційно-дисциплінарним комісіям адвокатури регіонів

(!)   Найстаршому за віком адвокату з числа делегатів з'їзду адвокатів

(!)   Головуючому та Секретарю з'їзду адвокатів

(!)   Голові та Членам Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури

(!)   Адвокатам, громадським організаціям адвокатів та правничим ЗМІ

 

- направляється поштою, оприлюднене на офіційному

інтернет – представництві Вадима Хабібулліна

а також на сайтах ЗМІ, блогах та у всіх соціальних мережах, тощо…

 

ВІД:

Хабібуллін Вадим Монев'ярович

адвокат, голова адвокатського об'єднання

«Київська обласна колегія адвокатів»

...

 

Високошановні та найповажніші колеги адвокати !

 

Вітаю Вас зі святом, оскільки 17 листопада 2012 року на Установчому з'їзді адвокатів України Ви маєте започаткувати нову еру адвокатури України.

 

Цей день ми будемо пам'ятати так само, як сьогодні наші найстарші колеги, які засновували одну з найстарших та найповажних адвокатських громадських утворень (Спілку адвокатів України) та проводили перший з’їзд адвокатів в новітній історії адвокатури України та були частинкою створення та введення історичного адвокатського закону після розпаду СРСР.

 

В цей святковий для всіх адвокатів день Ви маєте утворити Національну асоціацію адвокатів України. І святковим цей день буде навіть для тих адвокатів, яких протиправно, не чесно і несправедливо позбавили права бути присутніми поряд з Вами у цей величний для адвокатури України день.

 

Разом з цим, не зачіпаючи глобально зараз всіх питань протиправності дій та рішень окремих представників адвокатської професії, які шляхом зловживань і шулерства, лякаючись своїх колег і не тільки молодих – проводили протиправні і незаконні «установчі збори адвокатів деяких регіонів», не допускали завдяки кордонам «міліцейського беркуту» своїх колег і позбавляли їх прав, передбачених новим революційним Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

 

На сьогодні тривають численні судові провадження (конфлікти, спори) щодо визнання протиправними і скасування (визнання нечинними) рішень за наслідками таких «установчих зборів адвокатів деяких регіонів».

 

В деяких регіонах навіть вже є рішення першої інстанції про задоволення таких позовів, визнання протиправними проведення Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури деяких регіонів таких «установчих зборів адвокатів регіонів» та скасування (визнання нечинними) рішень за їх наслідками щодо обрання делегатів та органів самоврядування, тощо.

 

Кожен з Вас розуміється на «справедливій і демократичній» судовій системі України і шлях затягування розгляду таких справ суб’єктами владних повноважень чи то шляхом процесуальних механізмів чи шляхом впливу і тиску є тимчасовим і рано чи пізно може бути вирішений законно.

 

Кожен з Вас є частинкою нового закону і самостійно ознайомившись з п. 5 Перехідних положень нового закону в силі зробити висновок, що Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури деяких регіонів злісно порушено передбачені вимоги і фактично ревізовано закон.

 

Сьогодні не є показовим відсутність великої кількості позовів від адвокатів, оскільки в більшості випадків це ментальність, але головне, що у разі масового відновлення справедливості – до уваги слід прийняти термін позовної давності і адвокати застосують такий шлях і це неминуче.

 

Кожен з Вас, голосуючи за утворення Національної асоціації адвокатів України розуміє, що за наявності права голосувати делегатами від тих регіонів, які сьогодні допустили порушення і є суб’єктами позовних проваджень (конфліктів, спорів) – історичні рішення і не тільки про утворення Національної асоціації адвокатів України, а й обрання всіх органів адвокатського самоврядування – під загрозою «легітимності».

 

А цим зможуть скористатися у свій час як «друзі» так і «не друзі» адвокатури України і головне, нас можуть сприймати всерйоз тільки частково, постійно нагадуючи нам про прийняття рішень «нелегітимними делегатами», право голосувати яких було в спорі (конфлікті).

 

Я, Вадим Хабібуллін є адвокатом, який отримав у 2003 році Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю в Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Київської області та з 2007 обраний одноголосно головою адвокатського об'єднання «Київська обласна колегія адвокатів».

 

Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Київської області не в один, а в два етапи, тобто: (1) 15.09.2012 року помилково, протиправно та незаконно та у порушення чинного Закону про адвокатуру було проведено у дев'яти містах Київської області «збори по обранню так названих «делегатів» на установчу конференцію адвокатів Київської області»; (2) 10.10.2012 року з «делегатів», а це біля 170 осіб та без запрошення всіх більше 5000 адвокатів Київської області (а від інших адвокатів, які прийшли відгородилися кордонами міліцейського беркуту) було помилково, протиправно та незаконно та у порушення чинного Закону про адвокатуру проведено «установчі збори адвокатів Київської області». Вказані рішення є спірними та на сьогодні оскаржуються в позовних провадженнях.

 

Отже, враховуючи наведене вище, беручи до уваги наявність численних конфліктів (судових спорів) та судових проваджень щодо визнання протиправними і скасування (визнання нечинними) рішень за наслідками таких «установчих зборів адвокатів деяких регіонів», які з порушеннями вимог закону «проведені» відповідними Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури деяких регіонів, наявність вже перших рішень першої інстанції про задоволення таких позовів, а також спірну можливість при наявності таких фактів голосувати «делегатам від таких регіонів», які можуть поставити під сумнів утворення Національної асоціації адвокатів України та всіх національних органів адвокатського самоврядування, -

 

ПРОШУ:

 

1)    надати це Відкрите звернення адвоката Вадима Хабібулліна до Установчого з'їзду адвокатів України - Найстаршому за віком адвокату (з числа делегатів Установчого з'їзду адвокатів України) та Головуючому та Секретарю Установчого з'їзду адвокатів України та повідомити про це всіх делегатів, обраних у відповідних регіонах, оприлюднивши це Відкрите звернення адвоката Вадима Хабібулліна до Установчого з'їзду адвокатів України згідно своїх можливостей.

 

2)    Поставити на голосування на Установчому з'їзді адвокатів України питання ПРО НАДАННЯ ПРАВА адвокатам (не делегатам), яких протиправно позбавили права бути присутніми та обирати і бути обраними та які можуть з'явитися на з'їзд – бути гостями без права голосувати, але з правом висувати (самовисувати) та обирати і бути обраними до органів адвокатського самоврядування на посади голови, заступників голови ради адвокатів України, голови, заступників голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, членів Вищої ревізійної комісії адвокатури.

 

3)    Поставити на голосування на Установчому з'їзді адвокатів України питання ПРО ПОЗБАВЛЕННЯ ПРАВА голосувати «делегатам від відповідних регіонів», у разі наявності конфліктів (спорів), судових проваджень з питань правомірності їх обрання, задля недопущення визнання «спірної легітимності» таких «делегатів» і можливості у будь-який час і у майбутньому ставити під сумнів демократичність і законність прийняття рішень на історичному Установчому з'їзді адвокатів України, утворення Національної асоціації адвокатів України та всіх національних органів адвокатського самоврядування, тощо.

 

 

З великою повагою і сподіванням виявитися адвокатурі корисним,

 

Вадим Хабібуллін

 

адвокат, голова адвокатського об'єднання

«Київська обласна колегія адвокатів»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.