Відповідь Олександру Попову

08 листопада 2012, 15:53
Власник сторінки
0
549

: Чому Партія Регіонів програла Київ і завжди програватиме

Розгром ПР на мажоритарних округах Києва і перемога одразу двох кандидатів від націоналістичної "Свободи" в столиці викликали різну реакцію представників влади. Мовчання Януковича, істерика Симоненка, звичне хамство Азарова. Своїм здивуванням зі ЗМІ поділився і голова КМДА Олександр Попов. Регіонали не розуміють чи вдають нерозуміння причин поразки. Адже комунальні тарифи у Києві нижче, ніж у багатьох інших містах, хліб дешевше. Достатньо активно розвивається інфраструктура міста: завершено будівництво багатостраждального Дарницького мосту, реконструйовано Московську площу, за два роки здано в експлуатацію 5 станцій метрополітену. Очевидно, що в питаннях управління господарським комплексом міста Попов значно випереджає Омельченка і, тим більше, Черновецького. Більшість киян не відчуває до нього такої лютої, кипучої ненависті чи зневаги, як до двох останніх попередників.

Рейтинг Попова на дно тягне важкий бренд Партії Регіонів. Кияни ніколи не підтримували і не підтримають представника політичної сили, яка принижує геополітичну роль Стольного граду Києва, схиляє голову перед його віковічним противником – Москвою. І ніякі ешелони гречки чи заколисування мантрами про "стабільність" це не змінять. Амбіції Києва набагато більші, ніж здатні осягнути Янукович чи Азаров. Вперто продовжуючи сповідувати ідеологію холуйського малоросійства, влада вимушена штучно утримувати в Києві значно завищений, порівняно з середньоукраїнським, стандарт життя, перевантажуючи місто населенням з інших регіонів та знекровлюючи провінцію.

Причини прості – мешканцю столиці їхати до Майдану одну годину. Жоден даішний патруль не завадить йому дістатися в центр міста. Ночувати він може у себе вдома. Щоб ця трьохмільйонна діжка не вибухнула, влада уникає кроків, що можуть її запалити. Не підвищуються тарифи – в цьому році на Київ передбачено 3,4 млрд. грн. дотацій на комуналку з 6 млрд. загалом по країні, тобто понад 60%. 1 млрд. грн. виділено з державного бюджету "на виконання функцій столиці", хоча зрозуміло, що столичний статус і так приносить місту великі гроші через розміщення штаб-квартир більшості великих компаній та центральних органів влади. Мільярди йдуть на доплати столичним пенсіонерам, медикам, вчителям, тоді як в провінції ці люди отримують копійки.

Мені, як корінному киянину, боляче дивитися, як загинаються малі українські міста і села, як люди кидають свої хати і їдуть в Київ, щоб усе життя батрачити на бетонну коробку. На міст Кирпи було витрачено 10 млрд. грн. – цієї суми би вистачило, щоб перебудувати кілька невеликих областей. Будь-якому економісту відомо, що віддача від капіталовкладень найбільша там, де капіталу найменше. Невідомо це тільки геологу. Нам не потрібен ситий хутір обслуги банди Януковича посеред зруйнованої та спорожнілої країни. Нам потрібен Київ – столиця потужної країни, економічний, політичний та релігійний центр Східної Європи та всього православного світу.

Так що випростайтеся, пане Попов, міркуйте масштабно і, можливо, одного дня Ви станете всенародно обраним мером Києва, а не просто намісником Януковича.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,Попов,пр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.