За образи галичан Табачника і Колесніченка скоріше засудили б в Польщі ніж у нас

10 листопада 2012, 11:30
Власник сторінки
журналіст
0
476

До такого припущення спонукає скандальна епопея навколо зневажливих висловлювань про українок двох ведучих польської радіостанції, яких вони припустилися в ефірі, коментуючи матч ЄВРО-2012.

Варто було ведучим радіо Eska Rock у гумористичній програмі, коментуючи матч між Україною та Швецією, невдало пожартувати про українок, які працюють в Польщі хатніми робітницями, відразу спалахнув грандіозний скандал. В результаті програму зняли з ефіру, ведучих звільнили з роботи,  на радіостанцію польська Нацрада з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф. Більше того, проти жартівників порушили кримінальну справу, яку нині передали до суду. Їм загрожує три роки ув'язнення.

Але Польща - не Україна. Тут самі найвищі державні посадовці й депутати безперешкодно і з неприхованим задоволенням на повному серйозі можуть скільки завгодно змагатися один з одним в запеклій українофобії на всіх центральних, а тим більше регіональних теле-, радіоканалах та в друкованих ЗМІ. Зокрема, ображати галичан, не визнаючи їх українцями та зневажаючи як людей, а також називати їхній діалект "відрижкою". І нічого. Ніякої ані догани, ані тим більше кримінальної справи.

Навпаки, запакованими до автозаків і кинутими в буцигарню за участь в несанкціонованих акціях протесту, заборонених тим же судом, ризикують бути громадянські активісти, які під державними прапорами та у вишиванках виходять на захист своєї національної честі та гідності.

"І наче чудо - польске радіо
Нам відкривало той незнаний світ"
/"Старі фотографії", Скрябін/

 Еге ж...

Враховуючи глибину завданих образ, а також регулярність брутальних антиукраїнських випадів з боку Табачника і Колесніченка, в Польщі їм би мабуть "світило" пожиттєве ув'язнення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.