Чого варта об’єднана опозиція без Юлії Тимошенко?

12 грудня 2012, 12:19
Власник сторінки
Communication group
0
252

Нещодавно на засіданні ради об`єднаної опозиції «Батьківщина», на якій головував Арсеній Яценюк, одноголосно було висунуто Юлію Володимирівну Тимошенко

Нещодавно на засіданні ради об`єднаної опозиції «Батьківщина», на якій головував Арсеній Яценюк, одноголосно було висунуто Юлію Володимирівну Тимошенко єдиним кандидатом на посаду Президента України від  опозиційних сил.

Цю пропозицію подав сам Арсеній, який зазначив, що Ю. Тимошенко це «людина, яка довела своїм життєвим шляхом, що вона поділяє цінності Європи і демократії, що вона здатна боротися … якщо ми будемо разом злагоджено працювати, то ми однозначно отримаємо перемогу на президентських виборах».

Такі оптимістичні сподівання свого керівника підтримали й інші лідери «Батьківщини», зокрема Олександр Турчинов та Анатолій Гриценко. А Микола Томенко додав, що «єдиний кандидат від опозиції Юлія Тимошенко вже має потенціал 55 відсотків». Також лідери об`єднаної опозиції заперечили думку, що побутує в масах, нібито вони вже змирилися з тим, що Юлія Тимошенко перебуває за гратами і зазначили, що рішенням висунути її єдиним кандидатом на посаду Президента України опозиція надіслала сигнал міжнародній спільноті.   

Звичайно, ми розуміємо, що рішення об`єднаної опозиції висунути Юлію Тимошенко кандидатом в Президенти є цілком логічним. Адже саме завдяки авторитету лідера «Батьківщини» опозиція набрала понад 25 відсотків голосів на виборах до Верховної Ради України у нинішньому році. Саме завдяки Юлії народні депутати від об`єднаної опозиції мають тепер підставу заявити про те, що вони претендують на парламентські комітети із контролюючими функціями.

Все це так. Але… Цілком логічно також виникає питання, а що зробила опозиція без Юлії Тимошенко, яка вже понад рік перебуває за гратами? Чи, можливо об`єднана опозиція відстояла непорушність Закону про єдину державну українську мову, без регіональних мов, без міфічної двомовності, яку нам весь час намагаються нав`язати регіонали? А чи в Законі про Державний бюджет України на 2013 рік, який прийняв Парламент і який 6 грудня нинішнього року вже було направлено на підпис Президента України, є і суттєві доповнення опозиції? Чи, можливо, завдяки спільним зусиллям опозиціонерів в Україні останнім часом утвердилися демократичні завоювання попередників? На жаль, про це лідери об`єднаної опозиції – жодного слова, лише патетичні  популістські заклики і запевнення.

Лише на популізмі і прикриваючись ім’ям Юлії Тимошенко об`єднаній опозиції і вдалося досягти непоганого результату на парламентських виборах. І не зважаючи на те, що Юлію вони поставили першим номером у партійних списах, її попросту не зареєстрували. Таким чином, лідер так і залишилась в ув`язненні, а її ім`я працювало на результат.

Чи станеться подібне й на президентських виборах? Якщо Юлію Тимошенко таки не вдасться визволити із в`язниці, то заяви об`єднаної опозиції про те, що саме «вона має пріоритетне право бути визнаною єдиним кандидатом у Президенти України», на жаль, будуть лише пустим звуком. І яким чином опозиціонери будуть визволяти свого лідера з в`язниці окрім сигналів Європі теж поки що не зрозуміло.

Виходить так, що в разі, якщо Юлія Володимирівна залишатиметься за гратами, об`єднаній опозиції більше немає кого висунути в Президенти України. Тож цілком природно виникає запитання – чого варта об’єднана опозиція без Юлії Тимошенко?     

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.