Фізики збираються перевірити, чи Всесвіт є насправді комп'ютерною симуляцією

15 грудня 2012, 15:56
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
414

ми напевно живемо всередині комп'ютерної симуляції ...

By Eric Pfeiffer, Yahoo! News

Якій таблетці віддаєте перевагу: червоній чи синій?

Деякі фізики та працівники університетських дослідницьких лабораторій стверджують, що можливо перевірити тестами теорію, яка стверджує, що Всесвіт являє собою генеровану комп'ютером модель - computer simulation, подібно показаній у фільмі 1999 року "Матриця".

У 2003 році професор філософії Оксфордського університету Nick Bostrom опублікував статтю "The Simulation Argument" , в якій доводив, що "ми напевно живемо всередині комп'ютерної симуляції". Тепер група вчених Корнельського університету оголосила, що їм вдалося розробити серйозний метод для тестування гіпотези, яка стверджує, що ми всі не більш ніж цифрові моделі в комп'ютерній грі якоїсь давньої цивілізації.

Дослідники з University of Washington підтверджують розумність запропонованого методу , заявляючи, що таке тестування цілком можливо. У листопаді подібна методика тестування була запропонована німецькими фізиками .

Як же вони припускають перевірити, існуємо ми насправді чи ні? Для цього дослідники будують свої власні комп'ютерні моделі, симуляція яких заснована на техніці, званої lattice quantum chromodynamics (хромодинаміка квантової решітки). І хоча в даний час цей метод здатний створювати моделі, що лише злегка перевищують за розміром ядро ​​атома, професор фізики Вашингтонського університету Мартін Савідж говорить, що ці ж принципи можуть бути використані для створення симуляційних моделей набагато більших масштабів.

"Це лише перше, що перевіряється досвідом факсиміле природи, - говорить Савідж, - Але якщо створити досить великі моделі, врешті-решт можна отримати щось еквівалентне нашому Всесвіту".

Метод тестування набагато більш складний. Судіть самі по поясненню, даному вченими Корнельського університету: "Використовуючи історичний розвиток теорії шаблону решітки, резонно припустити, що наш Всесвіт являє собою зародкову цифрову модель з недосконалою ферміонною дискретизацією Вільсона, і потім досліджувати потенційно спостережувані наслідки такого припущення".

У перекладі це означає: якщо енергетичні факсиміле в нашій моделі збігаються з існуючими у великому Всесвіті, це буде найсильнішим доказом на користь того, що ми існуємо всередині модельної симуляції.

Один зі студентів Савідж висунув цікаве питання як наслідок з цієї гіпотези: якщо ми дійсно виявимо, що така природа нашого існування - чи спробуємо ми встановити комунікацію з цивілізацією, котра нас створила?

Студентка Вашингтонського університету Зора Давуді говорить: не виключено, що Творець моделі нашого Всесвіту міг створити і інші моделі, і що можливо нам слід "спробувати просто" встановити комунікації з ними. "Питання тут ось у чому: чи можливі комунікації з іншими Всесвітами, якщо вони працюють на платформі тієї ж операційної системи?"

via art-of-arts
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Вселенная,всесвіт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.