ЄС очікує від Росії на пояснення щодо України і Митного союзу

19 грудня 2012, 13:07
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
224

У Євросоюзі сподіваються під час саміту ЄС-Росія отримати пояснення позиції Москви щодо інтеграційних планів з розвитку Митного союзу та бачення місця і ролі України у цьому процесі.

У Євросоюзі сподіваються під час саміту ЄС-Росія отримати пояснення позиції Москви щодо інтеграційних планів з розвитку Митного союзу та бачення місця і ролі України у цьому процесі.

Про це власному кореспондентові УКРІНФОРМу у Брюсселі повідомив високопоставлений європейський дипломат, коментуючи порядок денний саміту ЄС-Росія, який відбудеться 20-21 грудня у бельгійській столиці.

“Ситуація навколо України буде серед особливих питань, що розглядатимуться під час саміту, зокрема щодо інтеграційних процесів цієї країни. Ми очікуємо, що російська сторона підніме це питання і надасть нам більше інформації щодо своїх планів з просування євразійської інтеграції”, – сказав дипломат.

Він також акцентував увагу на тому, що Брюссель взяв до уваги ситуацію навколо перенесення 18 грудня візиту Президента України Віктора Януковича до Москви, під час якого, як поінформована європейська сторона, планувалося підписати меморандум про взаєморозуміння між Україною і Росією щодо Митного союзу.

“Але одночасне функціонування поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС і Україною із входженням країни до Митного союзу неможливі. Це суперечить міжнародно-правовій ситуації та принципам діяльності Митного союзу, зокрема у частині тарифної політики, яку там визначатиме наднаціональний орган, а не національні уряди”, – зауважив співрозмовник агентства.

www.ukrinform.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,Украина-ЕС,Росія,ЄС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.