Україна незабаром отримає кириличний домен ".укр"

25 січня 2013, 10:55
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
271

актуальна доля домену ".укр" - у стані делегування у ICANN

Український мережевий інформаційний центр (UANIC) , який забезпечує захист інтересів та можливості участі різних частин українського Інтернет-співтовариства в процесі прозорого та відкритого управління доменним простором домену ".ua", маючи повноваження від уряду України, 16 листопада 2009 року подав в Інтернет-корпорацію з присвоєння імен та номерів (ICANN) заявку на інтернаціоналізоване доменне ім'я національного домену верхнього рівня ".укр".

В березні 2011 р. Український мережевий інформаційний центр отримав підтвердження про бронювання для України нелатинського доменного імені першого рівня.

Міжнародна некомерційна інтернет-організація ICANN, заснована американським урядом 1998 року, яка керує доменними іменами, оголосила про успішне завершення етапу String Evaluation для української заявки і присвоїла Україні доменну зону ".укр". Таким чином країна пройшла другий етап реєстрації, затвердивши поєднання букв для доменної зони.

Це ще не останній крок, і до того моменту, коли кінцевий користувач зможе зареєструвати собі домен в зоні ".укр" ще потрібно створити технічну базу для обслуговування.

Директор центру Юрій Гончарук сьогодні в своєму листі проінформував мене, що "актуальна доля домену ".укр" - у стані делегування у ICANN" , що є останньою фазою створення домену.

На першому етапі, за його словами, реєстрацію імен можливо відкриють лише для власників торгівельних марок та державних організацій, щоб унеможливити кіберсквоттинг - тобто реєстрація доменних імен, співзвучних з назвами відомих компаній чи організації, аби потім їх перепродати або розмістити рекламу.

Експерти наголошують, що запровадження зони ".укр" допоможе тим користувачам, які не володіють іноземними, у першу чергу англійською, мовами.

2010-го року вперше в історії інтернету з'явились доменні імена, написані повністю не латиницею.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: домен,домены
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.