Свободівці тернопіля не допустять приватизації українських святинь

25 січня 2013, 18:57
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
224
Свободівці тернопіля не допустять приватизації українських святинь

Прийняти звернення до Президента України, Голови Верховної ради України, Прем’єр-міністра України, з вимогою: ввести мораторій на вилучення об’єктів з переліку пам’яток культурної спадщини України.

25 січня 2013 року за ініціативи свободівців Богдана Гачкевича - депутата  Тернопільської обласної ради та Костянтина Красовського – депутата Почаївської міської ради, в Тернопільській обласній раді відбулось засідання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради «Щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства».

В поданнях, які були надіслані Тернопільській обласній раді, Богдан Гачкевич (депутатське звернення) та Костянтин Красовський (звернення фракції ВО «Свобода» в Почаївській міській раді) були додатки – проекти звернень до Президента України, Голови Верховної ради України, Прем’єр-міністра України, щодо недопущення прийняття проекту Закону України (реєстраційний № 1161 від 25 грудня 2012 року) «Про внесення змін до деяких законів України» поданим групою депутатів Верховної Ради України до Верховної Ради України. Слід зазначити, що цим ганебним законопроектом передбачається вилучення з переліку пам’яток культурної спадщини комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври з подальшою її приватизацією.

«У зв’язку із тим, що звернення депутата Богдана Гачкевича має схожість зі зверненням фракції ВО «Свобода» в Почаївській міськраді, вважаю за доцільне направити одне спільно-вироблене звернення та в проекті звернення до Президента України, Голови Верховної ради України, Прем’єр-міністра України зокрема зазначивши вимогу: ввести мораторій на вилучення об’єктів з переліку пам’яток культурної спадщини України»- звернувся з пропозицією голова фракції ВО «Свобода» в Почаївській міськраді Костянтин Красовський.

В результаті, тимчасова контрольна комісії Тернопільської обласної ради, врахувавши пропозиції учасників засідання та голови фракції ВО «Свобода» в Почаївській міськраді Костянтина Красовського вирішила: рекомендувати Тернопільській обласній раді прийняти звернення до Президента України, Голови Верховної ради України, Прем’єр-міністра України, з вимогою:

- терміново вжити заходів щодо недопущення прийняття запропонованого проекту Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України»;

- ввести мораторій на вилучення об’єктів з переліку пам’яток культурної спадщини України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.