Почаївські депутати вимагають не допустити оптимізації міської лікарні

29 січня 2013, 10:07
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
261
Почаївські депутати вимагають не допустити оптимізації міської лікарні

28 січня 2013 року відбулась сесія Почаївської міської ради. В порядку денного було внесено питання "Про оптимізацію міської лікарні", за яким передбачалося закриття пологового та скорочення ...

28 січня 2013 року відбулась сесія Почаївської міської ради. В порядку денного було внесено питання "Про оптимізацію міської лікарні", за яким передбачалося закриття пологового та скорочення хірургічного відділень. Проте з ініціативи нашої фракції ВО «Свобода» в проект рішення було внесено низку доповнень з вимогами не допустити оптимізації.

Відстоюючи інтереси громади, при розгляді питання "Про оптимізацію міської лікарні" та маючи статус депутата міської ради я зазначив про добре відомі факти й наслідки оптимізації в системі охорони здоров'я та галузі освіти, які після так званих "реформацій", аж ніяк не є втішними. Оптимізація передбачає централізацію, внаслідок чого відбувається скорочення малих осередків, що має за собою тягнути розширення центральних. Проте, в м. Кременці розширення районної лікарні потребує 70 млн. гривень, і тільки тоді вона змогла б забезпечити мешканців району необхідною медичною допомогою. Навіть після надходження цих коштів потрібно щонайменше три роки для облаштування райлікарні. Дбаючи про безпеку жителів міста та сотень тисяч туристів, які систематично відвіють наші святині, ми не вправі ставити під загрозу їх здоров'я і життя.

 Внаслідок активної позиції фракції ВО «Свобода» в резонансне рішення, що стосувалося оптимізації Почаївської міської лікарні, були внесені зміни. Зокрема було запропоновано звернутися до міністерства охорони здоров'я з вимогами:

 - виключити з програми оптимізації Почаївську міську лікарню;

 - передбачити повне річне фінансування закладу;

 - виділити кошти на придбання транспортних засобів для транспортування хворих.

 Враховуючи пропозиції, відредаговане рішення було підтримано одностайно

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.