Провладна більшість має знати, що затягування не послабить прагнення киян

10 квітня 2013, 20:05
Власник сторінки
0
217
Провладна більшість має знати, що затягування не послабить прагнення киян

Провладна більшість має знати, що жодне затягування не послабить прагнення киян мати обрану владу.

Питання «бути, чи не бути» легітимній владі у столиці турбує більшість киян. І як це не парадоксально, його вирішення залежить, на разі, від Конституційного Суду України. Саме до останнього звернулась провладна більшість нібито за офіційним тлумаченням положень Конституції України та Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», а насправді, намагаючись знайти хоч якісь підстави не проводити вибори або, принаймні, відкласти їх проведення на якомога більш пізній строк. Адже результати виборів очевидні. 

Проаналізувавши ситуацію, депутати від більшості вирішили забути про власні виступи у 2012, за якими «проведення виборів саме у 2013 році не буде вибиватись із загальної системи виборів». Напевно провладні депутати сподіваються, що і кияни забудуть про їх запевнення, якими декларувалось проведення виборів мера Києва у 2013 році, у зв’язку з тим, що на цей рік заплановані вибори Київради. А тому обрали зазначену вище тактику затягування проведення виборів, звернувшись до КСУ щодо офіційного тлумачення норм Законів, тлумачення яких не викликає будь-яких сумнівів навіть у студентів юридичних факультетів.

При цьому варто наголосити, що депутати, звернувшись до Конституційного Суду, знову ж таки, «забули» попросити розглянути дану справу, як невідкладну, а, отже, її розгляд може затягнутись до 3 місяців. І це в той час, коли Київ уже рік без мера, а законодавчо визначений термін повноважень депутатів Київради закінчиться в червні 2013 р. і тоді кияни взагалі залишаться без законної влади.

Слід зазначити, що 2 квітня Конституційний Суд України вирішив розглядати вказану справу у формі письмового слухання. Відповідно до Регламенту Суду, розгляд справи у формі письмових слухань відбувається шляхом заслуховування та аналізу зібраних на попередніх стадіях конституційного провадження та залучених додатково в ході пленарного засідання матеріалів, документів, необхідних для забезпечення об’єктивного і повного розгляду справи.

Пленарне засідання КСУ, на якому буде розглядатись вказана справа, призначене на завтра. І ми хочемо, щоб провладна більшість знала, що жодне затягування не послабить прагнення киян мати обрану владу та сподіваємось, що КСУ матиме сміливість і волю за одне пленарне засідання прийняти законне рішення.

Тому, ми пропонуємо зібратись біля суду, щоб наочно продемонструвати, що ми, кияни, не байдужі до питання виборів і навіть сама можливість позбавлення нас гарантованого Конституцією права викликає образу та бажання відстоювати свої права.

Всіх активних і принципових чекаємо на мітингу 11 квітня о 9:30 біля КС (вул. Жилянська, 14).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Батьківщина,Київ,вибори,муніципальна ліга києва,Конституційний суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.