Березовський помер смертю, яку він передрікав Путіну в інтерв’ю Гордону

24 квітня 2013, 09:48
Власник сторінки
журналіст
0
302

Не знаю, чи було це інтерв'ю єдиним, де Березовський висловився настільки прямо й різко. Може ще десь прослизнуло. Але, думаю, такі слова ніяк не могли пройти повз вуха Кремля та російських спецслужб.

Мандрую вчора ввечері телеканалами. Купа різного непотребу, немає на чому зупинитися. Аж раптом натрапляю на Бориса Березовського у Гордона. Точніше, цей гостював у того в Лондоні. Бориса Абрамовича завжди було цікаво послухати. І за життя, і тим більше зараз.

Цей персонаж став одним з небагатьох гідних з числа тих, кого Гордон зазвичай обирає героями для своїх передач. Бо нині серед співбесідників тележурналіста трапляються навіть російські кримінальні авторитети, які здобули високий соціальний статус, ставши політиками й меценатами. І при цьому інтерв'ю надзвичайно компліментарні, які подають затятих шахраїв достойниками, з яких належить брати приклад. Прикмета часу?

Так от цього разу опальний олігарх розповідав про жінок в його житті, історію стосунків, кохання. Казав, що своїм успіхом він зобов'язаний саме прекрасній половині людства.

Оскільки, як відзначив олігарх, ніколи не користувався особливим попитом в чарівної статі, то на початкових стадіях стосунків йому доводилося долати певні труднощі. Кожного разу він завойовував прихильність жінки. Ця впертість і завзятість знадобилася йому і в інших життєвих сферах. Загартувала його як чоловіка, бізнесмена, політика.

Кохання він визначив як бажання доторкнутися, бути поруч з об'єктом почуттів. Продовжуючи розмову на цю тему, навів цитату якогось з філософів, що кохання - це безглуздя, але якщо його немає, то тоді все інше втрачає смисл і стає безглуздим.

З великою синівською любов'ю відгукувався про маму, розповідав про сім'ю, дітей.

Торкнувшись політики, свій суд з Романом Абрамовичем Березовський назвав поєдинком не з конкретною особою, а з цілою державою. Згадав і про трьох вбивць, які прибували в Лондон, аби покінчити з ним, але були викриті британською поліцією.

Та найбільше в цій бесіді, яка судячи з завершальних титрів була записана у 2012 році (такий висновок я роблю з огляду на рік, зазначений поряд з копірайтом), мою увагу привернула фраза Березовського про те, як , на його переконання, завершить Путін.

- Его повесят на рее, - мовив олігарх. І згодом повторив.

Не знаю, чи було це інтерв'ю єдиним, де Березовський висловився настільки прямо й різко. Може ще десь прослизнуло. Але, думаю, такі слова не могли пройти повз вуха Кремля та російських спецслужб. А вони полюбляють грати з обраною жертвою. Їм подобається бути символічними у своєму злодійстві. Це притаманно не лише російським спецслужбам. Теж саме можна сказати і про українські, позаяк і в наших, як і в російських - ті ж самі радянські традиції.

Колись в передачі «V кут», яку свого часу на УТ-1 вели Віктор Уколов з В'ячеславом Піховшеком, відповідаючи на бліц-запитання "як би ви хотіли померти?" (це не дослівно, але по суті - так), лідер Народного Руху України В'ячеслав Чороновіл сказав, що хотів би, аби смерть була "швидкою, на льоту».

Саме так йому згодом і зробили. Камаз перекрив дорогу, по якій неслася автівка політика. Випадок з Березовським в даному контексті мені видається дуже схожим. Ні, я не розкрив таємниці загадкової смерті опального російського олігарха. Лише звернув увагу на певні деталі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.