Новий спектакль від Банкової

27 квітня 2013, 08:34
Власник сторінки
0
262
Новий спектакль від Банкової

Днями стало відомо про те, що Банкова розробила новий план дій відносно утримання Києва у своїх руках.

Днями стало відомо про те, що Банкова розробила новий план дій відносно утримання Києва у своїх руках. Розуміючи, що кияни не поступляться своїми вимогами, «біло-блакитними» розроблено схему, за якої відбудеться показова демократія: вибори мера столиці без виборів депутатів Київради.

Згідно сценарію, відбувається лише переобрання О.Попова: перемогу однозначно отримає кандидат від опозиційних сил, і в цьому на Банковій не сумніваються. І ось тут починається найголовніше. Мер Києва без підтримки депутатів не зможе впливати на процеси, повязані з прийняттям рішень щодо столичної проблематики. Усі рішення, як-то земельні або бюджетні, й надалі прийматиме провладна більшість Київради, створена на спільних інтересах партії влади та блоку екс-мера Черновецького. Таким чином кияни отримають мера, з номінальними повноваженнями і без реальних можливостей для впливу на ситуацію. А далі, Київрада ще з більшою наснагою знищує Київ, доводить його до ручки, а всю провину перекладає на мера. Влада з задоволенням демонструє наслідки «непрофесійної» роботи опозиційного міського голови, постійно нагадуючи, що єдиний кандидат від опозиції не здатен «затьмарити» Попова та забезпечити повноцінний розвиток міста.

Тобто де-факто після свого обрання опозиційний мер одразу буде втягнутий у «військові» дії з КМДА, РДА та Київрадою. Через відсутність оновленого депутатського корпусу, очільник столиці ризикує стати «одиноким борцем з вітряками»: всі його ініціативи не здобуватимуть підтримки у сьогоднішньої більшості Київради та очолюваних провладними чиновниками департаментах. А це означає – продовження земельних дерибанів, незаконних забудов, розкрадання міського бюджету. Крім того, дві третини депутатів Київради може відправити його у відставку в будь-який час.

Виникає логічний висновок: вибори мера без виборів депутатів Київради – це фарс, який може бути втілений у реальність співробітниками з Банкової. А це означає, що потрібно боротися далі й відстояти своє право на місцеве самоврядування. Кияни мають одночасно обирати як мера міста, так і депутатів Київради.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: власть,Киев,Выборы,Верховная Рада,опозиція,влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.