Студентство незадоволене самоврядуванням у вишах України

08 травня 2013, 08:49
Власник сторінки
0
273
Студентство незадоволене самоврядуванням у вишах України

Студентське самоврядування в розвинених країнах активно відстоює права студентів в навчальних закладах, лобіює потрібні закони та допомагає влаштуватись в після освітньому житті. А в Україні?

    На всеукраїнському рівні створюються органи студентського самоврядування при міністерствах як консультативно-дорадчі органи. Навряд вони виконують волю студентів, частіше ухвалюють потрібні міністерству рішення. На рівні університетів в ефективному самоврядуванні не зацікавлені перш за все адміністрації вишів. Нікого не здивую твердженням, що університети в Україні це як окремі держави, впливати на які важко не лише студентам, але й органам влади чи місцевому самоврядуванню. Та й самі студенти не зацікавлені конфліктувати з керівництвом закладу, хто ж хоче йти до армії?
    Проте, в кожному виші є активні та прогресивні студенти, які не погоджуються з таким станом речей. Інколи вони ведуть за собою інших та змінюють ситуацію в універі, тоді з самоврядуванням починають рахуватись. Але частіше на таких активістів тиснуть, а інколи й ламають. 5 активних молодих людей в університеті – недостатньо. 30 студентських активістів на місто – досить, щоб почати зміни. 300 активних та креативних молодих людей можуть змінити стан студентського самоврядування в Україні. Саме для цього вони й зберуться в студентській столиці України – місті Тернополі.
    Більш як 300 активних студенів з різних куточків України зберуться 24-26 травня в Тернополі на студентський фестиваль “Studfest 2013” щоб розпочати новий етап розвитку студентського самоврядування в Україні.
    Можна довго розмірковувати про студентське самоврядування, але приходить час діяти. Цей час настане 24 травня в Тернополі, не будь осторонь, приєднуйся!
    Детально про студентський фестиваль “Studfest 2013” на сайті www.sc.te.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: студент,Тернопіль,самоврядування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.