МЗС Польщі про націоналізм в Україні та антипольські настрої

16 червня 2013, 22:05
Власник сторінки
0
292
МЗС Польщі про націоналізм в Україні та антипольські настрої

МЗС не виключає «тимчасового збільшення напруги» у польсько-українських взаєминах у зв’язку з 70 роковинами Волинської трагедії


У 2012-2013 роках в Україні не збільшилася кількість націоналістичних виступів, які могли б розглядатися як дії, що негативно позначаються на відносинах з нашою країною – повідомляє МЗС Польщі. Такий висновок у письмовій заяві, міністерство представило членам парламентського комітету із зв'язків з поляками за кордоном.

«Збільшення підтримки для націоналістичної партії Свобода не є синонімом збільшення підтримки для радикальних націоналістичних ідей, а тим паче антипольських» – оцінило польське відомство. МЗС не виключає однак «тимчасового збільшення напруги» у польсько-українських взаєминах у зв’язку з 70-ми роковинами Волинської трагедії.
У своїй інформації МЗС звернуло також увагу на сильний російський націоналізм присутній у східних регіонах України.
Волинський злочин – це масові вбивства поляків, здійснені протягом 1943–1944 років, зокрема, Українською повстанською армією на території колишнього Волинського воєводства, а також Львівщини і Тернопільщини міжвоєнної Польщі. Ці події переважна частина польських істориків називає геноцидом польського народу, а українських – обопільним конфліктом або війною. За підрахунками частини польських дослідників, під час цієї трагедії загинуло від 50 до 60 тисяч поляків, а також кілька тисяч представників інших національностей. У 2009 році польський Сейм визнав вбивства на Волині трагедією, що мала «характер етнічної чистки» та «ознаки геноциду».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Польша,национализм,геноцид,Польща,Волинська трагедія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.