Як дніпропетровська "Зоря" своїх читачів "як котят розвела"

20 червня 2013, 12:37
Власник сторінки
журналіст
0
209

За змістом і духом публікацій газета, засновником якої є обласна рада, більше нагадує радянську «Правду», де замість КПСС - Партія регіонів.

Газета "Зоря-город" № 23/12(412/12) від 5 червня, на 3-й сторінці в рубриці "Панорама города" сповістила про відключення води:Megaphone

"В областном центре отключат воду
Как сообщили в Днепропетровском горсовете, в целях профилактики Кайдакская насосно-фильтрационная станция будет отключена. Потребители правого берега Днепропетровска останутся без воды с 8:00 18 июня до 8:00 20 июня". 

Читачі, які повірили написаному - а знайшлися й такі - зробили необхідні запаси, наповнили ванни. Одначе у зазначений термін анонсованого відключення води не сталося.

У приймальні Дніпроводоканала сказали, що цими днями відключення не буде , але воно орієнтовно заплановане на 2-4 липня.

В «службі 05»  міськвиконкому  назвали інформацію про відключення води з 18 по 20 червня "газетною качкою". To tease

Перший заступник головного редактора "Зорі" Таїсія Кузьменко повідала, що вони взяли новину з "міського сайту", щоправда не уточнила, з якого саме.

Проте в повідомленні, надрукованому в газеті, не було посилання на жоден з сайтів, натомість там чітко зазначалося: "Как сообщили в Днепропетровском горсовете".

В електронному листі до прес-службі міськради я запитав:

1. Чи було розміщене повідомлення про відключення водопостачання на офіційному сайті міськради? Якщо так, то яким чином воно там з'явилося і хто несе відповідальність? Чи збирається прес-служба вибачатися за дезінформацію?

2. Якщо Дніпропетровська міськрада не має ніякого відношення до цього оголошення, то чи не бажає прес-служба з'ясувати, чому і на яких підставах в газеті "Зоря-город" з'явилася дезінформація з посиланням на Дніпропетровську міськраду?

Запитання лишилися без відповіді.

Між тим, звістка про відключення води - далеко не перший випадок введення в оману «Зорею» своїх читачів. Колись газета в одній із заміток агітувала населення встановлювати газові лічильники за... 300-500 гривень. Насправді ж, реальна ціна, як роз'яснювали споживачам в "Дніпрогазі", сягає від 2000 до 3000 грн.Написане в газеті - нісенітниця.

«Зоря» є виданням дніпропетровської облради.worthy Це, сказати б, "газета вілкулів для вілкулів і про вілкулів на пару з удодами». Зазвичай перші три, а то й більше сторінок кожного номера присвячені детальному висвітленню подій, пов'язаних з діяльністю колишнього голови облдержадміністрації, а нині віце-прем'єра Олександра Вілкула та голови обради Євгена Удода.

За змістом і духом публікацій газета більше нагадує радянську «Правду»pion, де замість КПСС - Партія регіонів. "Зоря вілкулізму"...

sps

«Вілкул» - молоде ігристе старого розливу


Олександр Вілкул - совковий русифікатор-українофоб, узурпатор і нарцис


Як Соломія Вітвіцька з "ТСН.Особливе" у Дніпрі з мером Куліченком зганьбилася

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.